SEARCH är ett massivt gruppspel av koreografen Lisa Janbell som består av åtta dansare; med komplexa rörelsetexturer, ett avancerat teknolandskap och starka ljuskontraster. Berättelser från ett dystopiskt nu blandas med budskap från framtiden.

Biljetter

Föreställningslängd

70 minuter

11 nov

19:00

Fullbokat

12 nov

19:00

Fullbokat

SEARCH är i samproduktion med ccap/Hallen och ingår i PASS I HALL (Performing Art Stockholm South).
Spelas för publik 11–12 november.

Under hösten 2022 inleder Dansens Hus ett samarbete med Hallen i Farsta.
Samtliga evenemang på Hallen är gratis för publiken.

Hitta till Hallen, klicka här

Lisa Janbell

Lisa Janbell är dansare och koreograf, baserad i Stockholm. Med en utbildning i folkdanspraktiker på Kuba och dansarutbildning i Brasilien samt antropologi på Stockholms Universitet är Lisas praktik och koreografiska arbete specialiserat på rituellt performance och ceremoniella danspraktiker. Som ett centralt tema i hennes arbete utforskar hon kollektivitet i relation till det undermedvetna. Det konstnärliga arbetet formas genom förslag, att tillsammans leta efter en plats och ett öppnande till det sakrala. Med strävan om att nå djup närvaro och ett gemensamt vetande. Genom ett feministiskt och intersektionellt perspektiv lyfts emotionellt arbete, mjuka värderingar och formandet av omsorgsfulla rum. Denna konstnärliga strategi manifesterar sig i varma och välkomnande rum och miljöer där publiken kan vila och hämta kraft i detaljerade texturer av rörelsematerial och generösa koreografiska kompositioner. 

I Lisas koreografier är det som att dansarna kollektivt med dans, rörelser och koreografi bygger en struktur vars syfte är att bibehålla detta gemensamma och individuella närvarande vid liv. Lisas koreografier bär en direkthet med en önskan om att publiken också ska få ta del av denna närvaro, få en somatisk upplevelse, snarare än att skåda och analysera.

Trans(e)ición 2015, Trans(e)ición club edition 2016, Studio Barnhus A/V Show, 2018, KONTAKT, 2020, Lead us 2021, SEARCH 2022.

Lisa Janbell är den andra hälften av performanceduon Dos Oké och den konstnärliga ledaren för det svensk-kubanska danskollektivet SOMOS sedan 2012.

Lisa Janbells egenproducerade verk har turnerat runtom i Sverige, Europa och på Kuba. Hon har även utfört beställningsuppdrag som till exempel Studio barnhus a/v show hon koreograferade för Studio Barnhus som spelade på Sónar, Barcelona, Way Out west, Göteborg och Cirkus i Stockholm. Under 2022 kommer Lisa att utveckla gruppverket SEARCH med 8 dansare,  på HALLEN i Farsta samt två performanceverk med Dos Oké på Fylkingen.

Biljetter

Dela event:

För bokning maila: [email protected]