Biljetter och info

19 maj

19:00

Fri entré, biljett krävs

Köp

20 maj

16:00

Fri entré, biljett krävs

Köp

Skolföreställningar: 22, 23 och 24 maj kl 10.00. För mer info e-posta till: [email protected]

Medverkande

Av
Mari Carrasco
 

Musik
Mikael Karlsson
 

Scenografi och kostym
Jenny Nordberg
 

Ljusdesign
Mira Svanberg
 

Dramaturg
Tilman O’Donnell
 

Dansare
Bianca Traum, Gustav Deinoff, Javier Perez och Stacey Aung
 

Samproduktion
Carrasco Dance, Kulturhuset Stadsteatern Vällingby och Dansens Hus 
 

Hjärtat bultar, tiden stannar och sinnena förvirras. I THE HEART av koreografen Mari Carrasco placeras vi tillsammans med dansarna i en box. Vi befinner oss i ett rum, på en klubb, där en stämning, en atmosfär och en gemensam upplevelse skapas och vi blir del av någonting större.

Spelas på

Hallen i Farsta, Mårbackagatan 11

Föreställningslängd

75 min

THE HEART bygger på ett rörelsespråk med groove och rytm. Det är en unik föreställning med en med brinnande nerv. Tillsammans med Mikael Karlssons storslagna stråkmusik, och Mira Svanbergs pulserande dramatiska ljus, och Jenny Nordbergs magiska scenografi och kostym skapas en svindlande, magnetisk och visuell upplevelse på en liten yta. I THE HEART kommer vi så nära dansen att det nästan känns som om den sker inuti oss. 

”THE HEART” skulle fått sin premiär våren 2020 på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby men med anledning av pandemin flyttades föreställningens premiär fram. Genom ett samarbete mellan Dansens Hus och Stadsteatern Vällingby ska den nu äntligen få möta publik.
”Föreställningen ”THE HEART” spelas för både skolor och allmänhet. Skolföreställningarna bokas via Stockholms stads Kulan.

Foto: Thomas Zamolo

Mari Carrasco

Mari Carrasco är dansare och koreograf. Hon fick sitt stora genombrott med föreställningen Bartolomeo 2013, som hyllats såväl nationellt som internationellt. Bartolomeo har spelats över 100 gånger runt om i Sverige. År 2014 åkte föreställningen på världsturné och visades bland annat i New York, Tokyo, Madrid, Amman, Ramallah, Belfast och Roskilde. År 2014 koreograferade Carrasco även den hyllade teater- och dansföreställningen Girls will make you blush, ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands Teater. Under de senaste sex åren har hon gjort beställningsverk för kompanier som Norrdans, Skånes Dansteater, Region Teater Väst, Riksteatern, Stockholm 59 North, Holstebro Danskompani i Danmark och Verve i Leeds, Storbritannien. Sedan 2016 samarbetar Mari Carrasco med den världsberömda kompositören Mikael Karlsson, som skapat musiken till BLACK FOREST, PAPER PLANE, INTERNAL BLACK, REMIND ME IM NOT DEAD och THE HEART. 

ad