Kliv in i ett experiment av sinnesupplevelser och fysisk interaktion, som även specialgjorts för dig med syn- eller hörselnedsättning.

Biljetter

Föreställningslängd

50 minuter

14 mar

19:00

15 mar

19:00

16 mar

13:00

16 mar

16:00

MELOrum är en levande installation och samtidigt en föreställning som laborerar med dans och koreografi, audiovisuella objekt, livemusik, sång, teckengestaltning och vibrationer, rum, ljus och beröring. I MELOrum kommer du i närkontakt med verket när gränserna mellan scen och publik suddas ut.

Likt tunga vattendroppar som hänger från taket fylls rummet av objekt som ljudar och lyser upp vid beröring. Vibrationer förstärker musiken och sången samtidigt som olika bilder, tempon och rumsligheter byggs upp och förändras genom verket. Dansen och sången är nära och i vissa delar berörs även publiken fysiskt, med varsam hand. MELOrum experimenterar med sinnesupplevelser och fysisk interaktion. Det mänskliga, tekniska och konstnärliga får samspela med rörelsen i rummet. Genom olika lager av uttryck betonas det taktila för att stimulera olika sinnen.
Scenkonstkollektivet MELO Collective har skapat verket med, och för, personer med syn- eller hörselnedsättning för att nå fram till ett omslutande liveframträdande för en bred publik. Föreställningen syn- och teckenspråktolkas.

Förberedelser
Innan föreställningen börjar finns möjlighet att känna på en kostym, på modell av scenrummet och på delar av scenografin. Du kan också låna syntolkningsutrustning och få information på teckenspråk i foajén.


Projektet genomförs i samarbete med Dansens Hus och stöds av Statens Kulturråd, Region Stockholm, Stockholm stad, Konstnärsnämnden och Musikverket, samt Riksteatern genom ett residens. MELOrum är en samproduktion mellan MELO Collective och Dansens Hus.

MELO Collective | MELOrum
Biljetter

Dela event: