Biljetter och info

Föreställningslängd: 35-45 min

Medverkande

Idé, koreografi/dans, musik/komposition, produktion

MELO Collective – Melina Mastrotanasi, Andrea Fantuzzi, Sara Soumah och Ola Hjelmberg

 

Medverkande utöver MELO Collective

Dansare
Astrid Avén, Alex Belin, Molly Dahl, Elin Hummer, Lucas Karlsson, Leonard Köningsson, Johan Mix, Pia Stenberg, Sanna Violeta Ribbing,  Filippa Stennert,  Ingmar Tedborn, Nora Thomasdotter

 

Sångare
Julia Fischler, Vilma Ogenblad 

 

Scenografi och vibrationsbänkar
Amanda Emricson, Ulf Klarström och Henrik Jonestrand

Ljussättning
Maria Ros

Gestaltning
Matilda Bergman Bergkrantz

Konsult
Juli af Klintberg

Syntolk
Malin Öhrn

Teckenspråkstolkar
Åsa Lagergren, Johanna Lundström, Gunvor Svensson, Sofia Karlsson

 

Projektet genomförs i samarbete med Dansens Hus och stöds av Statens Kulturråd, Stockholm Region, Stockholms stad, Konstnärsnämnden och Musikverket, samt Riksteatern genom ett residens. MELOrum är en samproduktion mellan MELO Collective och Dansens Hus.

MELOrum är på samma gång en levande installation och en föreställning som laborerar med dans och koreografi, audiovisuella objekt, livemusik, sång och vibrationer, rum, ljus och beröring. I MELOrum kommer du i närkontakt med verket när gränserna mellan scen och publik suddas ut.

Spelas på

Dansens Hus Stora scen, Barnhusgatan 14

Likt tunga vattendroppar som hänger från taket fylls rummet av objekt som ljudar och lyser upp vid beröring. Vibrationer förstärker musiken och sången samtidigt som olika bilder, tempon och rumsligheter byggs upp och förändras genom verket. MELOrum experimenterar med sinnesupplevelser och fysisk interaktion. Dansen och sången är nära och i vissa delar berörs även publiken fysiskt, med varsam hand. Det mänskliga, tekniska och konstnärliga får samspela med rörelsen i rummet. Genom olika lager av uttryck betonas det taktila för att stimulera olika sinnen.

Scenkonstkollektivet MELO Collective har även skapat verket med och för döva och blinda publiker för att nå fram till ett omslutande liveframträdande för en bred publik. Föreställningen syntolkas och teckenspråktolkas.

Förberedelser
Innan föreställningen börjar finns möjlighet att känna på en modell av scenrummet, på en del av scenografin, en kostym, låna syntolkningsutrustning och få information på teckenspråk i foajén.

MELO Collective

MELO Collective är ett scenkonstkollektiv som består av personer med bakgrund inom dans, ljuddesign, musik och bildkonst. Sedan starten 2005 har gruppen skapat sceniska verk, konserter, installationer, ljudkoreografi/-arkitektur, musikproduktioner och konstutställningar. Senast spelade MELO a place (2018-19) på Dansens Hus.

ad