Biljetter och info

22 september

19:00

Köp

23 september

19:00

Köp

24 september

16:00

Köp

MELOrum är på samma gång en levande installation och en föreställning som laborerar med dans och koreografi, audiovisuella objekt, livemusik, sång och vibrationer, rum, ljus och beröring. I MELOrum kommer du i närkontakt med verket när gränserna mellan scen och publik suddas ut.

Spelas på

Dansens Hus Stora scen, Barnhusgatan 14

Speltid

35-45 min

Likt tunga vattendroppar som hänger från taket fylls rummet av objekt som ljudar och lyser upp vid beröring. Vibrationer förstärker musiken och sången samtidigt som olika bilder, tempon och rumsligheter byggs upp och förändras genom verket. MELOrum experimenterar med sinnesupplevelser och fysisk interaktion. Dansen och sången är nära och i vissa delar berörs även publiken fysiskt, med varsam hand. Det mänskliga, tekniska och konstnärliga får samspela med rörelsen i rummet. Genom olika lager av uttryck betonas det taktila för att stimulera olika sinnen.

Scenkonstkollektivet MELO Collective har skapat verket med och för döva och blinda publiker för att nå fram till ett omslutande liveframträdande för en bred publik. Föreställningen syntolkas.

MELO Collective

MELO Collective är ett scenkonstkollektiv som består av personer med bakgrund inom dans, ljuddesign, musik och bildkonst. Sedan starten 2005 har gruppen skapat sceniska verk, konserter, installationer, ljudkoreografi/-arkitektur, musikproduktioner och konstutställningar. Senast spelade MELO a place (2018-19) på Dansens Hus.

ad