Drömsk cirkuskonsert där ekvilibristisk akrobatik möter Karin Boyes dikter - tonsatta, och framförda live, av Jonathan Johansson och David Lindvall.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

11 feb

19:00

Livemusik

12 feb

15:00

Livemusik

13 feb

15:00

Livemusik

17 feb

18:30

Inspelad musik

Obs! Livemusik 11, 12, 13 feb Inspelad musik 17 feb

Moln är ett drömspel som med lätt och poetisk hand kastar sig mellan de bråddjup av existentiell svärta och de ljusa lätta moln som bor i oss alla; speciellt i brytpunkten mellan barn och vuxen.

Manuset av Stina Oscarson är ett formexperiment där hon sammanfogat extrakt ur Karin Boyes dikter till ett sömlöst universum. Texterna har tonsatts av Jonathan Johansson och David Lindvall och på tre av de fyra av föreställningarna som visas på Dansens Hus framförs musiken live på scenen av Jonathan Johansson och hans band.

I ensemblen medverkar fyra cirkusartister, Axel Ahl, Benjamin Beaujard, Elaine Briant och Sara Runsten, som tillsammans förkroppsligar Karin Boyes drömska diktvärld. En musikalisk akrobatisk fantasi. Eterisk, skir och vemodigt hoppfull.

Jonathan Johansson

Att Jonathan Johansson, är en av våra främsta råder det inget tvivel om. Han vet vad han gör när det kommer till att förena tänkvärt allvar med sprittande lekfullhet, noga genomarbetade pretentioner med spontan hänryckning, samtidsbetraktelser med självgranskande introspektion och framåtblickande R&B-pop med elektroniska stämningslandskap. Han slog igenom 2008 med ”En hand i himlen” och har därefter släppt flera kritikerhyllade album och raddat upp Grammisnomineringar.

”Moln är inte första gången Johansson står på en teaterscen. 2009 deltog han i danska Hotel Pro Formas opera ”Tomorrow in a year” och 2012 skrev han både musiken och deltog som skådespelare i föreställningen ”Dracula” på Uppsala stadsteater.
Under våren 2022 kommer nya albumet ”Om vi får leva”, uppföljare till det kritikerhyllade ”Scirocco” som fick tyckare runt om i landet att hylla Johansson. Jan Gradvall skrev: ”Ett av de modigaste, mest inspirerande och genomarbetade svenska album som jag någonsin hört”. En turné är också planerad till våren 2022. Läs mer om Jonathan

Biljetter

Dela event:

Likt Boyes dikter talar ”Moln” till alla skälvande hjärtan, unga eller åldrade, som vill hålla drömmen om att flyga vid liv.

DN

...njutbart att få sjunka in i denna lagom känslomättade, poetiska atmosfär, lyssna till sången och sväva bort en stund.

SvD

Moln är ett fjäderlätt drömspel till brädden fyllt av pockande Boye-melankoli.

Expressen