Ett hopp rakt ut bland molnen.

Biljetter

5 feb

15:00

MOLNHOPPET – en föreläsning

Den 27 december 2005 bröt akrobaten Olle nacken i en trippel bakåtvolt och blev förlamad från nacken ner. Olyckan ägde rum på Dansens Hus stora scen under uppvärmning inför kvällens föreställning av Havfruen.

Olle, som inte längre kunde arbeta som akrobat, började närma sig cirkus från en annan vinkel. Som regissör har han fokuserat på ett hållbart cirkusutövande och på att hitta en väg framåt när allt förändras. År 2018, 12 år efter kraschen, lämnade Olle marken och utförde stuntet en gång till. Som ett sätt att ta ett ordentligt farväl till sin inre akrobat. Men den här gången gjorde han volten 3000 meter upp i luften och landade i ett moln.

Molnhoppet är en djupdykning i den kreativa processen, om förändrade perspektiv och en surrealistisk historia om en grupp människor som ägnade 2,5 år åt en omöjlig dröm att kunna styra ödet.

Kort film om Molnhoppet:

Om koreografen

Olle Strandberg

Olle Saloranta Strandberg är regissör och koreograf för samtida cirkus. Han har bakgrund som cirkusartist och har en master i regi och dramaturgi för rörelsebaserad scenkonst.

Som tidigare konstnärlig projektledare och regissör för Cirkus Cirkör har hans Undertrilogi (Undermän (2010), Underart (2014) och Under (2017)) turnerat världen över och spelat över 600 föreställningar i 60 städer över tre kontinenter. Olle grundade Cirkör LAB, ett utrymme för konstnärlig forskning och utveckling samt en mötesplats för tvärvetenskaplig konstnärlig forskning utanför akademin. Idag är Olle medgrundare och konstnärlig medarbetare i företaget Saloranta & de Vylder.

Saloranta & de Vylder är en konstnärsduo med målsättning att katalysera samtida cirkus genom alternativa sätt att organisera sig. S&dV är även producenter av cirkusverk och arbetar i dessa med och genom självorganisering och en fascination för utopier.

Biljetter

Dela event: