Biljetter

Verket utgår från koreograf Örjan Anderssons möte med BJ Nilsens musik som med sin enkelhet omfamnar naturen som ett universellt tema och genom kostym och ljus inkorporeras inspiration från barockmåleriet i koreografins uppdelade tablåer.

Name of the next song är en plats för reflektion och inkännande. Som en paus där åskådaren dras in i medvetenheten och samtidigt slungas ut i ett universum av ljud, rörelse och ljus. Det berör och omfamnar.

Koreografen Örjan Andersson har ett personligt och säreget uttryck, hans verk präglas av en stark musikalitet och en ständig nyfikenhet på rörelsens möjligheter. Name of the next song ger den individuella dansaren en egen, självklar plats. Verket utgår ifrån BJNilsens musik som omfamnar naturen som ett universiellt tema.

– Vi lever i en tid av extrema hastigheter och vi får hela tiden en mångfacetterad samling av intryck. I Name of the next song försöker jag återskapa tiden som vi uppfattar den i det verkliga livet. Jag låter rörelsen få den tid just den rörelsen behöver. Tiden blir sålunda inte artificiell utan reell. Det är nämligen också så jag upplever BJNilsens musik, säger Örjan Andersson, koreograf.

Verket är inspirerat av den franska barockmålaren George de la Tours måleri.

Örjan Anderssons kreationer skapas antingen för Andersson Dance eller som beställningsverk av flera av de främsta europeiska danskompanierna. De spänner mellan stora symfoniska verk till mindre kreationer och projekt för konsthallar och alternativa kontexter.

Biljetter

Dela event: