Säreget, intimt, provocerande och underhållande. Mitt i rummet och samtiden.

Biljetter

Föreställningslängd

75 minuter

12 mar

17:15

Möt Norrdans i ett fullspäckat och unikt kvällsprogram:

16:00 & 19:00 Föreställningen The Dawn Chorus

En dröm om milslånga lockrop, polyamorösa parningsdanser och ett mörker att sjunga tillsammans i.


17:15-17:45 Artist talk

Medverkande: Stina Nyberg, Jenny Nordberg, Maria W Horn, David Norsworthy, Leila Verlinden, Nastia Ivanova, Alban Ovanessian, Rebecka Berchtold. Plats: Elverkets foajé


17:45-18:15 One One One

Medverkande: Dansarna Lander Casier, Malika Ali och Eva Schmechtig. Plats: Elverkets foajén

https://vimeo.com/680377313/cd912decce

En stol, en dansare. Detta är utgångspunkten för verket One One One av koreografen Ioannis Mandafounis. Du sätter dig på stolen, en dansare kommer fram till dig och säger: 

– Jag kommer att dansa för dig så länge vi håller ögonkontakt. Det som händer sedan är en tyst dialog, ett exklusivt möte. En möjlighet att se dans med nya ögon. Att se, att verkligen se dans. När du har sett nog kan du lämna stolen.

One One One spelas i det offentliga rummet. Tidigare har verket framförts på gator och torg, på ett fängelse i Madagaskar, på Rikshospitalet i Köpenhamn.

Koreografen Ioannis Mandafounis har utvecklat sin egen metod där intuitionen sätts i främsta rum. Dansaren blir som ett membran som säger ”ja” till alla sina impulser i relation till källan, publiken på stolen. Verket är både ett exklusivt möte mellan två personer (publikpersonen och dansaren) men kan även avnjutas runt om detta möte.

Missa inte! One One One sker även onsdag 9 mars kl 13 på Centralen samt torsdag och fredag 10-11 mars kl 13 på Kulturhuset Stadsteatern.

”Norrdans bjuder på ett intimt möte”

SVT Nyheter Västernorrland


18:15-18:30 Filmvisning

Visning av två filmer. Plats: Elverkets scen

FOLK – Var är folkkultur och vad är nationalitet? Är det något redan bestämt eller går det att ändra och utveckla? I en furuklädd bygdegård möts kulturer och generationer. Folk är en dansfilm som värmer upp det som är fruset i tiden. – Maja Lind Jonsson, Göteborg Film Festival Längd: 8 min

DON’T KISS .mov – Scenen är satt, bekant och obekant på samma gång. Två män involverade i en blick magnetisk nog att låsa deras läppar och föra dem upp. Vad tjänar denna kyss till? Är det passion, kontakt, uttryck, förpliktelse? Kanske är det allt på samma gång och lite till, eller inget mer än beröring. Längd: 8 min

Film credits

Biljetter

Dela event: