Cristina Caprioli i en double bill med live musik, blixtsnabb dans och hon själv på scen.

Biljetter

6 nov

19:00

7 nov

15:00

7 nov

19:00

Cristina Caprioli och hennes team gästar Dansens Hus med en helkväll som bjuder på både det hyllade Ett hårlöst solo (tidigare ”Ett hårresande solo”) och Omkretz22.

I februari 2020 hade Cristina Caprioli premiär på Weld för sin produktion Ett hårresande solo, nu omarbetad till ”Ett hårlöst solo” där hon för första gången på länge dansade själv. Hon beskriver själv föreställningen som något som liknar en skräckhistoria, samtidigt ofarlig och rätt så patetisk.

Omkretz22 är en omarbetning av föreställningen Omkretz som ccap tidigare visat på bland annat Tanz im August Berlin, Svarta Huset Stockholm, MoMA PS1 i New York, Annenberg Center Philadelphia, Fabbrica Europa Florens, Regionteatern Växjö och Riksteatern Hallunda. På Dansens Hus dansas föreställningen av Madeleine Lindh.

ETT HÅRLÖST SOLO
Alltså rör hon sig omkring och funderar över ett flertal alternativ. Ska hon flytta till en pöl eller korsa fältet? Invänta något som kan styra om intrigen? Rumla över kanten? Eller vaska fram ett skrik och föranleda ett skifte? Morrrrr… Men så fastnar hon i ett spår och tvinnar ännu fler. Ovissheten förblir ouppklarad. Det viktigaste kanske ändå är att hon rör sig, att hon faktiskt gör det. Och den respons hennes omärkbara steg litar på.

Detta solo är en negativitetens vändning för den optimistiske rastlöse, den som dansar var stans hon landar, med allt att frukta och inget att förlora. Något av en lössläppt historia, ofarlig och rätt så patetisk.

Ett hårlöst solo är samma solo som Ett hårresande solo, med några ändringar.
Ett hårresande solo hade premiär februari 2020 vid WELD i Stockholm och spelades sedan på Skogen i Göteborg.

OMKRETZ22
Blixtsnabb dans och medryckande musik i sammansvetsat omlopp. Hyperbolisk komplexitet och skarpa vinklar. Känsloladdning och beslutsamhet. En dansare och en musiker i hårt hållet lössläppt sväng.

Q&A med Cristina Caprioli

https://vimeo.com/475685952

Om koreografen

Cristina Caprioli

Cristina Caprioli är en dansare och koreograf baserad i Stockholm. I mitten av 1990-talet grundade hon den oberoende organisationen ccap, inom vilken hon producerar scenföreställningar, installationer, filmer, objekt, publikationer och annorledes koreografi, samt driver långsiktiga interdisciplinära forskningsprojekt. Capriolis koreografi kännetecknas av precision, komplexitet och fysisk högteknologi. Alla hennes produktioner utmanar fältets normativa format och utbytesekonomier. Under åren 2008 till 2013 var Caprioli professor i koreografisk komposition vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) i Stockholm, och hon har mottagit en mängd stipendier och priser.

Biljetter

Dela event: