Välkommen till NET - en interaktiv dansföreställning där du håller i spelplanen.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

6 okt

17:00

7 okt

13:00

7 okt

15:00

13 okt

17:00

14 okt

13:00

14 okt

15:00

Obs! Rekommenderas från 5 år. Skolföreställningar ges 10-13 oktober. Säljs via Dansistan: www.dansistan.se/net.

I NET flyttar ett nät in och sprider sig i scenrummet. Tillsammans med tre dansare vecklar du ut föreställningen och ett koreografiskt kalejdoskop uppstår. Här går vi vilse i ett böljande landskap av 192 elastiska fyrkanter, som med dansen som motor öppnar portar till nya rum att kila in våra fantasier i. Till medryckande beats och melodiösa slingor bygger vi tillsammans en delad estetisk erfarenhet. NET är skapat specifikt för en gympasalskontext och vänder sig till barn mellan 5-9 år. På Dansens Hus bjuds barn från 5 år med sällskapande vuxen in att uppleva denna interaktiva föreställning, där alla i rummet deltar.Som kontrast till samtidens tankar om identitet, autonomi och oberoende, bjuder NET upp till dans genom att ge plats för dig att bli en länk i kedjan, en tråd i nätet eller en atom i molekylen. Med spekulerande nyfikenhet får vi syn på oss själva som delar av nya figurer i konstant transformation. Kanske är det här en värld där sjungande katter gör entré och där pixlade avatarer dansar i en pyramid?

OR/ELLER har sedan 2018 kultiverat sitt intresse för interaktiva föreställningsformat (WEB 2018 and V 2020), innanför en serie som kallas WEB-serien. Serien bygger på ett koreografiskt och scenografiskt koncept, ur vilket fyra föreställningar ska utmynna. 2023 skapades den tredje delen, NET, som djupdyker i ett mobilt föreställningsformat. Till skillnad från OR/ELLERs tidigare visuellt starka sceniska verk med stor scenografi, så flyttar denna föreställning scenen in i såväl barnens skolmiljö som i andra typer av rum.

OR/ELLER

Madeleine Lindh och Anja Arnquist har varit aktiva inom dans och koreografifältet sedan det tidiga 2000-talet. 2018 började de att arbeta som konstnärsduo under namnet OR/ELLER. Snabbt fick OR/ELLER möjlighet att skapa verk för institutioner och scener nationellt och internationellt. Efter succén med barnföreställningen WEB som besökt Dansens Hus i flera omgångar och som spelats närmare hundra gånger, kommer nu uppföljaren NET. Föreställningen har skapats tillsammans med DANSEHALLERNE i Köpenhamn och Danmarks barn och unga nätverk KORA.

OR/ELLERs danskonst kännetecknas av starkt visuella sceniska verk med dansen som talande motor.

Deras senaste verk, Terrarium, skapades för Norrdans ensemble och har mött både publikens hyllningar och kritikernas uppskattning. Under 2024 turnerar NET i både Sverige och Danmark och deras nya verk DOLLY får premiär på MDT i Stockholm. Duons återkommande intresse är att arbeta med konceptet “inuti”, som de driver parallellt genom koreografi och scenografi och genom att låta sina föreställningar kila in sig i stora format på större scener eller mellan två böcker på ett bibliotek. OR/ELLER tänker på sina verk som kontaktytor, dit de bjuder in både dansare och publik, barn som vuxna, att bli del av en fiktion som leker med en både komplex och enkel ton, där både allvaret och humorn får plats.

Bildgalleri NET. Klicka på bilderna för att förstora.
Biljetter

Dela event: