I balansakten mellan komposition och improvisation där live-känslan uppstår skrider en varsam dans fram med siktet inställt på absolut tonträff.

Biljetter

Föreställningslängd

50 minuter

22 feb

19:00

23 feb

19:00

24 feb

13:00

Workshop för personer med viss dansvana

24 feb

19:00

Det är ingen idé. Det är ett arbete. Ett samarbete.
En dans som en dans. Och en konsert. 
Det är en dansföreställning. Med text.
En gång. En plats. Inte här.
Jag minns plast. Fläkt. Läskmaskin.
Kanske en väg.
Kanske en flod.
Ansiktet mot marken.

Från sida till sida.
Utifrån ut.
Golvet snuddar fingrarna.
Fingrarna nuddar hjärtat.

När kroppen dansar förstår jag att jag inte är den.
Inte min.
Försök försvinna i dansen.
Det är ingen idé.


I samproduktion med Dansens Hus och Riksteatern.


 

2023 11 14 Rasmus 6675 Edit

Rasmus Ölme

Efter sin karriär som dansare grundade Rasmus gruppen REFUG och producerade under 00-talet ett flertal verk som turnerade Europa. På Dansens Hus har han visat solot Rasmus Kosmos (2005) och On Three (2007). Rasmus flyttade sedan sin bas från Bryssel till Stockholm och doktorerade i koreografi 2014 genom ett samarbete mellan Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Konstnärliga Högskola och har sedan fortsatt inom den konstnärliga forskningen som professor vid Den Danske Scenekunstskole i Köpenhamn. Nu återvänder Rasmus till scenen igen och gör det genom att samla gruppen han gjorde sitt debutverk med.

Foto: Thomas Zamolo

2024 01 22 Rasmus 6756 Edit

Dan Johansson

Dan har setts på scen i verk av de mest namnkunniga koreografer i Sverige i mer än 25 år och också i sina egna verk. Vid sidan om arbetet som frilans har Dan också i perioder varit anställd vid Cullberg. Som en integrerad del av sitt konstnärskap har Dan undervisat och koreograferat till professionella utbildningar i Stockholm och det pedagogiska arbetet har fått mer fokus under senare tid genom sina anställningar vid Stockholms Konstnärliga Högskola och Kävesta folkhögskola.

Foto: Thomas Zamolo

2024 01 22 Rasmus 6869 Edit

Jean-Louis Huhta

Jean-Louis har spelat i grupper som The Skull Defekts, Lucky People Center, och Anti-Cimex. Han har komponerat musik till ett flertal dansverk och medverkat i installationsarbeten och grupputställningar nationellt och internationellt. 2010 startade Jean-Louis solo projektet Dungeon Acid som han producerar, och spelar live med. 

Foto: Thomas Zamolo.

Trailer: Thomas Zamolo

Lyssna på avsnittet

Genom att trycka på knappen nedan godkänner du att ladda innehåll från spotify.com, inklusive cookies. Se vår integritetspolicy för mer info.

I ständig rörelse med Rasmus Ölme
Följ med på repetition av Det är ingen idé i Hallen i Farsta.
Biljetter

Dela event:

23/2 Eftersamtal med Rebecka Berchtold och Rasmus Ölme

Rebecka Berchtold arbetar med dans och koreografi. Hon har arbetat med koreografer såsom Cristina Caprioli, Martin Forsberg, or/eller, Stina Nyberg, Ioannis Mandafounis och Ludvig Daae. Åren 2019-2022 arbetade Rebecka som dansare med kompaniet Norrdans i Härnösand och sedan 2022 arbetar hon frilans med Stockholm som bas. Rebecka producerar 5678 som är en podcast om dansträning och driver projektet innanför som utforskar dansklasser som metod, format och koreografi.

24/2 kl. 13-15 Workshop

Med Rasmus Ölme för personer med viss dansvana. Boka via länk, begränsat antal platser.

Dröm om tyngdlöshet bland svängande lysrör

SvD

Armarnas pendlingar speglar lysrörens rörelser, när de hängts upp i taket och sätts i gungning.

SvD

ett nästan oupphörligt uppslukande, visuellt intressant dansverk.

Danskonst.com