Biljetter

27 mar

19:00

28 mar

19:00

På en tunisisk innergård nött av tidens tand möts tre dansare och fem sångare. Musikernas sång och röster förenar sig med dansen och akrobatiken och öppnar dörren till det spirituella och det gudomliga. Rayahzone är en sufisk hyllning till livet!

”Rayah” betyder resa på arabiska, och det blir just en bitvis halsbrytande resa där ömhet, äkthet och glädjen över att vara tillsammans står som ledord. Med dans och sång är Rayahzone en föreställning fylld av reflektion, poesi och mänsklighet.

De belgisk-tunisiska bröderna Ali och Hèdi Thabet har skapat en föreställning som är suggestiv och sinnlig. Tillsammans med dansaren Lionel About representerar de varsin gestalt: förnuftet, galenskapen och döden. De utgör en fembent trio som balanserar, klättrar och slåss med varandra och utmanar såväl horisontalitet som vertikalitet.

Bröderna Ali och Hèdi Thabet har båda en bakgrund inom cirkusen och har turnerat världen över. Ali har tidigare arbetat med bland andra Pina Bausch, Joseph Nadj och Sidi Larbi Cherkaoui. Rayahzone är deras första föreställning tillsammans.

Biljetter

Dela event: