Crystal Pite & Jonathon Young / Kidd Pivot (CAN) Revisor 13 – 15 maj 2022

Hyllade Crystal Pite tar åtta av Kanadas främsta dansare till vår stora scen i en storslagen satirisk dans-teater-hybrid.

Biljetter & info

Spelas på

Stora scen

Föreställningslängd

90 min (utan paus)


I slutet av våren 2022 väntar ett extravagant sceniskt fyrverkeri. Kanadensiska Crystal Pite tar sitt kompani Kidd Pivot och några av Kanadas främsta dansare över Atlanten för att visa den överdådiga ”Revisor” för den svenska publiken.
Den ryske författaren Gogols 1800-tals pjäs om mannen som misstas för revisor blir i händerna på Pite och hennes kompanjon, författaren Jonathon Young, en hybrid mellan dans och teater. Några av Kanadas mest framstående skådespelare står för den talade texten och åtta av kompaniets dansare gestaltar Gogols teman om konflikt, korruption och oändlig byråkrati. Men det som börjar som en klassisk fars blir efter varje upprepning allt mer fyllt av tidlösa, universella och obehagligt mörka undertoner.

Föreställningen är ett samarbete mellan Crystal Pite och författaren Jonathon Young. Duon stod också bakom succéföreställningen ”Betroffenheit” som av brittiska The Guardian utsågs till 2000-talets bästa dansföreställning. Föreställningen vann också en Olivier Award för Best New Dance Production.

”Astonishing. I wanted to see it again, immediately”

THE GUARDIAN

”A nightmarish, beautiful, mind-blowing journey”

DAILY TELEGRAPH

Medverkande

Koreografi, regi

Crystal Pite

Skriven av

Jonathon Young

Komposition, ljuddesign

Owen Belton, Alessandro Juliani, Meg Roe

Scenic Design, Reflective Light Concept:

Jay Gower Taylor

Ljusdesign

Tom Visser

Kostymdesign

Nancy Bryant

Kreatörs assistent

Eric Beauchesne 

Foto

Michael Slobodian

ad