Hyllade Crystal Pite tar åtta av Kanadas främsta dansare till vår stora scen i en storslagen satirisk dans-teater-hybrid.

Biljetter

Föreställningslängd

90 minuter

13 maj

19:00

Föreställningen syntolkas

14 maj

19:00

15 maj

16:00

I slutet av våren 2022 väntar ett extravagant sceniskt fyrverkeri. Kanadensiska Crystal Pite tar sitt kompani Kidd Pivot och några av Kanadas främsta dansare över Atlanten för att visa den överdådiga ”Revisor” för den svenska publiken.
Författaren Gogols 1800-tals pjäs om mannen som misstas för revisor blir i händerna på Pite och hennes kompanjon, författaren Jonathon Young, en hybrid mellan dans och teater. Några av Kanadas mest framstående skådespelare står för den talade texten och åtta av kompaniets dansare gestaltar Gogols teman om konflikt, korruption och oändlig byråkrati. Men det som börjar som en klassisk fars blir efter varje upprepning allt mer fyllt av tidlösa, universella och obehagligt mörka undertoner.

Föreställningen är ett samarbete mellan Crystal Pite och författaren Jonathon Young. Duon stod också bakom succéföreställningen ”Betroffenheit” som av brittiska The Guardian utsågs till 2000-talets bästa dansföreställning. Föreställningen vann också en Olivier Award för Best New Dance Production.

Biljetter

Dela event:

Introsamtal 14 maj

Crystal Pite och Jonathon Young samtalar om föreställningen med Dansens Hus teaterchef Johannes Öhman, kl 18 den 14 maj, på Lilla scenen. Ingen särskild biljett krävs.

Astonishing. I wanted to see it again, immediately

—The Guardian

A nightmarish, beautiful, mind-blowing journey

—Daily Telegraph