Dansbandsmusik och kroppspolitik.

Biljetter

13 mar

20:00

14 mar

20:00

I vårens andra Late Night bjuder vi på dansbandsmusik och kroppspolitik.
Dansaren Marianne Kjærsund har i 11 år bjudit upp publiken i koreografen Malin Hellkvist Selléns helaftonssolo Rosa löften. Med ett öppet hjärta vill föreställningen undersöka kropp, identitet och rörelse i relation till dansbandskulturens musik och dans.

Utifrån en queer värdegrund och en rosa konsekvens skapas med allvarlig humor en koreografi som är lika emotionell som analytisk.
Rosa löften är en timmes romantisk värderingsövning och en känslomässig svängom som inte lämnar någon oberörd.

LATE NIGHT PROGRAMMET 

Tala ut om ”Rosa löften”  Onsdag 13 mars kl 21:15-22:15
Psykologer går på teater  Torsdag 14 mars kl 21:15-22:15

Om koreograferna

Malin Hellkvist Sellén

Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm. Bland MHS tidigare verk kan nämnas Parveln (2017), Missionären (2016), Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Bättre folk (2006). www.malinhellkvistsellen.se

Marianne Kjærsund

Marianne Kjærsund är baserad i Oslo, Norge och har varit verksam i Norden som dansare och pedagog i snart tjugo år. Hon har ett brett intresse av scenuttryck och har samarbetat med en stor variation av koreografer, bland annat med Kristin Ryg Helgebostad, Impure company/Hooman Sharifi, Henriette Pedersen och Rosalind Goldberg. Med Malin Hellkvist Sellén har hon samarbetat sedan 2005. Kjærsund är med i SKUDA – skådespelar- och dansaralliansen i Norge. Hon är utbildad balettpedagog vid Högskolan i Bodø.

Biljetter

Dela event: