Biljetter

22 sep

18:00

Vad finns det för lockelse i att ta sig an en klassiker? Och vilka är utmaningarna? Koreografen Fredrik Benke Rydman och Dansens Hus teaterchef Annelie Gardell samtalar om frestelsen att förnya våra klassiska verk, men också om de fällor som finns inblandat.

Fredrik Rydman har tidigare satt upp både Nötknäpparen och Svansjön med musik av Pjotr Tjajkovskij på Dansens Hus. Hur gör man en klassiker aktuell i dagens värld? Hur ska man förhålla sig till uruppsättningen och hur undviker man att falla in i klichéer?

Samtalet sker i anslutning till det franska hip hop-kompaniet Chute Libres föreställning ”In Bloom” – en tolkning av ur-klassikern Våroffer.

Fredrik Benke Rydman är aktuell på Dansens Hus med sin tolkning av 1800-talsklassikern Nötknäpparen. 2011 hade succén Svansjön premiär på Dansens Hus och sågs av 250 000 personer över hela Europa. Hundratals miljoner människor trollbands av Fredrik Benke Rydmans mellanakter i Eurovision 2016. Fredrik Benke Rydman har positionerat sig som en av landets mest aktuella och sedda koreografer. Grunden la han i det legendariska danskompaniet Bounce Streetdance Company som under 13 år ritade om den svenska danskartan. Bounce inledde redan 1998 ett samarbete med Dansens Hus.

Biljett till samtalet kan endast köpas i samband med köp av biljett till föreställningen In Bloom 22 sep kl 19.

Biljetter

Dela event: