I sitt verk Seeking Unicorns blandar italienska Chiara Bersani dans och performance för att ge enhörningen en historia, ett val och framför allt – kärlek.

Biljetter

Föreställningslängd

40 minuter

11 nov

15:00

12 nov

15:00

Genom århundradena har det mytologiska djuret enhörning kopplats ihop med påven, magi och trolldom, varit en modern populärkulturikon och en beskyddare av unga flickors oskuld. Enhörningen har fått symbolisera det människan valt att förknippa den med utan att man vet något om dess ursprung och tillkomst.

För henne är mötet mellan hennes kropp och publiken i allra högsta grad politiskt:

”Du har inte tolkningsföreträde när det gäller mig – det är jag som visar dig hur du ska uppfatta mig. Jag bestämmer själv vilken bild som världen har av mig och min kropp”.

Koreografen Chiara Bersani är född med Osteogenesis Imperfecta – ett slags medfödd benskörhet.

Bonniers Konsthall

Genom ett samarbete med BONNIERS KONSTHALL kliver nu Dansens Hus för första gången in med sina produktioner i en renodlad konsthall. Under hösten och våren 23/24 kommer Dansens Hus att göra ett antal nedslag i konsthallens rum.

– Den samtida dansen och samtidskonsten har flera beröringspunkter och det känns fantastiskt kul att Dansens Hus flyttar in tillfälligt hos oss. Vi ser fram emot att få ta del av deras processer och att kunna erbjuda vår publik samtida dans på högsta internationella nivå, säger Ellen Wettmark, verksamhetschef Bonniers Konsthall.

Caféet kommer vara öppet kl 14 – 17 lördag och söndag. De kommer att servera lättare fika och små mackor.

 

Bildgalleri Seeking Unicorn. Klicka på bilderna för att förstora.
Gente Unicorns
Biljetter

Dela event:

Eftersnack 11 november

Eftersnack med koreograf och dansare Chiara Bersani och Karina Sarkissova, fristående curator och dramaturg 11/11 efter föreställningen kl 15:45-16:15 på Bonniers konsthall.

Karina Sarkissova är koreograf och danskurator baserad i Stockholm. Hon examinerades 2012 från School for New Dance Development i Amsterdam (SNDO) och 2019 från Dutch Art Institute (DAI). Karina är medgrundare i höjden i Östberga, ett hus för konstnärlig produktion. Tillsammans med Pontus Pettersson kuraterar, organiserar och producerar hon festivalen My Wild Flag. Karinas praktik är dramaturgisk, koreografisk och kuratorisk; hon arbetar regelbundet med andra konstnärers arbeten och utvecklar koreografiska kontexter.

It’s like a phantom, a memory, a premonition; definitely some magic in the air.

The Guardian