Biljetter

5 nov

19:00

6 nov

19:00

Dimitris Papaioannou fick sitt internationella genombrott när han skapade öppnings- och avslutningsceremonin för OS i Aten 2004. Oavsett om han arbetar med stora arenor, gamla fabrikslokaler eller ansedda dansscener, fortsätter Papaioannou att skapa verk som hänför sin publik världen över. Han är en estet ut i fingerspetsarna och Still Life är ytterligare ett bevis på detta. Med dess stramt vackra uttryck talar hans nya föreställning både till känslor och sinnen.

Under ett enormt rökmoln träder dansarna fram som ur tomma intet. Sedan försvinner de lika mystiskt som de kom. Med inspiration från den grekiska myten om kung Sisyfos, som för evigt var dömd att rulla ett stenblock framför sig, gestaltar han arbetsklassens hjälte som strävar efter mening. Still Life uppmanar oss att övervinna våra vanor och att bryta oss loss från myter för att återerövra meningen med vardagslivet och arbetet.

Den multibegåvade Dimitris Papaioannou började sin bana som konstnär och hans verk kan nästan ses som levande stilleben – alltid med ett starkt visuellt uttryck. Han påminner oss ofta om att konsten kan trolla fram magi ur de mest minimala medel.

Invigningsceremonin European Games 2015

Invigningsceremonin OS i Aten 2004

Biljetter

Dela event: