Youtube-fenomenet jumpstyle tar plats på scenen.

Biljetter

29 mar

19:00

30 mar

19:00

På Youtube är de stjärnor i sin genre. I (LA)HORDEs TO DA BONE flyttar dansfenomenet jumpstyle in på scengolvet. Med genrens mest tongivande dansare och stenhård elektro 150 BPM dundrar TO DA BONE in på vår stora scen med högintensiv energi, rökmaskiner och stökiga beats

Jumpstyle är en dansstil född på nätet. Från allra första början var det en musikgenre, men någon gång runt sekelskiftet 2000 utvecklades en dans till den hårt pumpande elektron. Först i Belgien och Nederländerna. Därefter spreds flugan över världen. Dansarna, ”jumpers”, filmar sina sekvenser och lägger sedan upp dom på Youtube.
I TO DA BONE medverkar några av genrens mest tongivande dansare från Europa.

Om koreograferna

De tre konstnärerna

(LA)HORDE är en kollektiv bestående av Marine Brutti, Jonathan Debrouwer och Arthur Harel.  De arbetar med bland annat film, videoinstallationer, teaterregi och koreografiskt skapande.

(LA) HORDE skapar instabila universum och fascinerande fiktioner som utmanar betraktaren i hens sätt att uppleva och tolka konstverket. Deras drivkraft är utmana och bryta kontexter av olika konstnärliga begrepp så som samtida konst och rörelse.

Biljetter

Dela event: