oR/elleR (SWE) V 24 – 26 mars 2022

Futuristiskt dansepos med surrealistiskt utfall

Biljetter & info

24 mar 18:00
Biljettsläpp 1 dec
25 mar 18:00
Biljettsläpp 1 dec
26 mar 15:00
Biljettsläpp 1 dec

Spelas på

Lilla scen

Föreställningslängd

50 min


Mastodontscenografi, sublim dans och en gigantisk scarf väver samman en scenkonsthybrid i formen av ett V.

OR/ELLER är duokonstellationen som i sitt arbete med att skapa visuellt starka rum, jonglerar formaten installation och dansföreställning. Kompaniets koreografer Anja Arnquist och Madeleine Lindh är mästare på samarbeten och lyckas genom dessa skapa scenkonst med överraskande resultat.

Nu turnerar OR/ELLER med verket V, en systerföreställning till duons tidigare barnföreställning WEB. Men där WEB bjöd in barn att själva dansa fram sin värld, är V f en familjeföreställning där publiken på avstånd sugs in i en rad fantasifulla och illusionsrika situationer.

V får publiken en säregen dansupplevelse där en kolossal scenografi får agera ihåligt bo till två besynnerliga figurer. Intrasslade i ett rutnät av rep väver de gemensamt fram en scenkonsthybrid med hjälp av sublim dans och hyperkonstruerad koreografi.

är både ett futuristiskt och illusionsrikt dansepos. Som en skev spegelbild av livet tar verket vara på det vackert basala samtidigt som en eftersmak av surrealism dröjer sig kvar.


Madeleine Lindh

Madeleine Lindh är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan mellan åren 1996–2004. Efter ytterligare studier i Amsterdam arbetade hon med Europa Danse Youth Company, där hon dansade i stycken av bland andra Mats Ek och Hans Van Manen. Under åren 2005–2007 arbetade hon med William Forsythe, Wayne McGregor, Angelin Preljocaj och Frédèric Flamand i projektet D.A.N.C.E (Dance Apprentice Network aCross Europe).

Madeleine har sedan 2008 mestadels frilansat med Stockholm som bas och har bland annat arbetat med koreografer som Björn Säfsten, Linda Blomqvist och Cristina Caprioli. I sitt samarbete med Caprioli mötte hon dansaren Anja Arnquist som hon sedan 2018 driver OR/ELLER med.

Anja Arnquist

Anja Arnquist är utbildad vid Balettakademien och Stockholms konstnärliga högskola. Hon har sedan 2004 arbetat både nationellt och internationellt med dans och koreografi inom den samtida dansen. Bland de koreografer Anja arbetat med, har hon under åren fördjupat två starka samarbeten, med koreograferna Cristina Caprioli och Björn Säfsten. I rollen som dansare kan även samarbeten med koreografer som Efva Lilja, Anna Koch, Palle Gran Høj, Carl Olof Berg och Abraham Hurtado nämnas.

Starten på hennes koreografiska bana, kom med det mycket uppskattade interaktiva verket “Master Minds”, som under åren 2008–2011 turnerade med både Cullbergbaletten och Skånes Dansteater. Sedan 2018 driver Arnquist OR/ELLER tillsammans med Madeleine Lindh, som hon delar en mångårig danskarriär ihop med på scenen.

Medverkande

Koncept, koreografi, dans

OR/ELLER – Anja Arnquist, Madeleine Lindh

Scenografi, konstruktion, tillverkning

Johannes Fäst

Ljusdesign

Tobias Hallgren

Musik

William Rickman

Kostymdesign

Jenny Nordberg

Scarf, föreställningsbild

OR/ELLER – Anja Arnquist, Madeleine Lindh

Grafik, illustration

Agnes Florin

Typografi

Sepidar Hosseini

Teknik, programmering, ljusdesign

Calle Mårtensson

Produktion

OR/ELLER – Anja Arnquist, Madeleine Lindh

Foto

Elin Berge

Porträttfoto Anja

Joakim Nyström

Porträttfoto Madeleine

Anja Arnquist

I samarbete med

Kostymateljé, rekvisita, scenteknik och produktion på Norrlandsoperan

Samproduktion

Norrlandsoperan, Dansens Hus

Med stöd av

Kulturrådet, Region Stockholm, Stockholms stad

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2022

ad