Pompös explosion av scenografi, dekor, kostym och inte minst dans.

Biljetter

Föreställningslängd

50 minuter

24 mar

18:00

25 mar

18:00

26 mar

15:00

Obs! Rekommenderad ålder 9–99 år

Välkommen till V, en familjeföreställning, för alla mellan 9 till 99 år, som kittlar fantasin och vrider perspektiven. Ta med din farmor, din bästis, din tonårsson, din pappa, ett par kusinbarn, eller dina kärlekar! V tar publiken på en resa genom olika världar, lite som i ett TV spel, där föreställningens avatarer, koreograferna Madeleine Lindh och Anja Arnquist, byter skepnad när de dansar sig genom föreställningens olika nivåer.

Mastodontscenografi, sublim dans och en gigantisk scarf väver samman en scenkonsthybrid i formen av ett V.

OR/ELLER är duokonstellationen som i sitt arbete med att skapa visuellt starka rum, jonglerar formaten installation och dansföreställning. Kompaniets koreografer Anja Arnquist och Madeleine Lindh är mästare på samarbeten och lyckas genom dessa skapa scenkonst med överraskande resultat.

Nu turnerar OR/ELLER med verket V, en systerföreställning till duons tidigare barnföreställning WEB. Men där WEB bjöd in barn att själva dansa fram sin värld, är V  en familjeföreställning, där publiken på avstånd beskådar ett allkonstverk.

V möts du av en säregen dansupplevelse där en kolossal scenografi får agera ihåligt bo till två besynnerliga figurer. Intrasslade i ett rutnät av rep väver de gemensamt fram en scenkonsthybrid med hjälp av sublim dans och hyperkonstruerad koreografi.

är både ett futuristiskt och illusionsrikt dansepos. Som en skev spegelbild av livet tar verket vara på det vackert basala samtidigt som en eftersmak av surrealism dröjer sig kvar.

OR/ELLER

Madeleine Lindh och Anja Arnquist driver sedan 2018 duokonstellationen OR/ELLER. OR/ELLER gör dansföreställningar i specifika rumsligheter, där transformationskraften ligger i mötet mellan verket och dess publik. Konstnärskapet drivs genom flermediala processer där föreställningarna skapas i en samvaro och i kluster av samarbeten. OR/ELLER när ett starkt intresse att kultivera scenen för danskonst för barn och unga i Sverige.

Madeleine och Anja har tillsammans byggt upp en gemensam erfarenhet av att möta en bred publik, genom att de både dansat i, och koreograferat, verk med olika typer av interaktivitet i botten.

OR/ELLER är förutom med denna turné av V och WEB med Dansnät Sverige våren 2022, aktuella på Stadsteatern Skärholmen i Stockholm, med deras mycket uppskattade barnföreställning WEB. OR/ELLER tar sedan sats och ger sig in i flera spännande samarbeten, ett nytt verk för hela Norrdans ensemble med premiär våren 2023, och ett nytt verk för Dansehallernes KORA-projekt i Danmark med premiär vår 2023.

närbild på Anja och madeleine

Anja Arnquist

Anja Arnquist är utbildad vid Balettakademien och Stockholms konstnärliga högskola. Hon har sedan 2004 arbetat både nationellt och internationellt med dans och koreografi inom den samtida dansen. Bland de koreografer Anja arbetat med, har hon under åren fördjupat två starka samarbeten, med koreograferna Cristina Caprioli och Björn Säfsten. I rollen som dansare kan även samarbeten med koreografer som Efva Lilja, Anna Koch, Palle Gran Høj, Carl Olof Berg och Abraham Hurtado nämnas.

Starten på hennes koreografiska bana, kom med det mycket uppskattade interaktiva verket “Master minds”, som under åren 2008–2011 turnerade med både Cullbergbaletten och Skånes dansteater.

Sedan 2018 driver Arnquist OR/ELLER tillsammans med Madeleine Lindh, som hon delar en mångårig danskarriär ihop med på scenen.

Madeleine Lindh

Madeleine Lindh är utbildad vid Kungliga Svenska balettskolan mellan åren 1996–2004. Efter ytterligare studier i Amsterdam arbetade hon med Europa danse youth company, där hon dansade i stycken av bland andra Mats Ek och Hans Van Manen. Under åren 2005–2007 arbetade hon med William Forsythe, Wayne McGregor, Angelin Preljocaj och Frédèric Flamand i projektet D.A.N.C.E (Dance apprentice network aCross europe).

Madeleine har sedan 2008 mestadels frilansat med Stockholm som bas och har bland annat arbetat med koreografer som Björn Säfsten, Linda Blomqvist och Cristina Caprioli. I sitt samarbete med Caprioli mötte hon dansaren Anja Arnquist som hon sedan 2018 driver OR/ELLER med.

 

 

Biljetter

Dela event: