Yared Tilahun Cederlund fortsätter sin undersökning i pulsen och utforskar kraften den besitter. Från hjärtpulsen som ger oss liv, till känslan av en stad som pulserar – till basen i housemusik. På vilka vägar hamnar vi om vi följer pulsen och vilket steg behöver vi ta innan vi kan ta nästa? 

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

12 dec

19:00

13 dec

19:00

14 dec

15:00

Med ett möte i den starka kraften som sker när människor synkar med varandra, och gemensamt kan flytta berg, bygga pyramider och skapa förändring, har Yared Tilahun Cederlund återigen hittat till den superkraft driver fram pulsen. 

I Puls på MDT 2024 bjöd Yared Tilahun Cederlund in publiken till att bevittna några av de mest skickliga och respekterade dansarna från den svenska street- och freestylescenen: Yared Tilahun Cederlund, Maele Sabuni, Niki Tsappos, Alexander Dam Ida Holmlund och Nataşa Baykal. Artisterna tog sig an scenen och utforskade puls, takt, rytm och tempo. 

Puls är ett långsiktigt projekt som kommer att ta sig i uttryck i många versioner och format med olika dansare. Det centrerar kring street- och freestyledansares djupa kunskaper och färdigheter och arbetar utifrån deras egna villkor. Projektet tar plats på scener och institutioner där annars dominerande danstraditioner såsom samtida dans mestadels presenteras. Premiären på MDT blir projektets första ordentliga möte med publik, det är ett färdigt självständigt första verk inom serien och kan ses som ”del 1” och invigningen av projektet PULS.  


Yared Tilahun Cederlund är aktuell med: PULS pt.1 (MDT) våren 2024, FESTEN av Viktor Fröjd (Dansnät Sverige – våren 2024)  och IT IS CONTAINED IN av Yared Tilahun Cederlund och Joanna Holewa Chrona (Riksteatern – Turné 2025) 


I samproduktion med Dansens Hus.

Biljetter

Dela event: