Dansens Hus söker PRODUKTIONSCHEF

Dansens Hus har i uppdrag att främja danskonstens utveckling och låta publiken möta det mest intressanta på den svenska och internationella dansscenen. Dansens Hus befinner sig just nu i en spännande förändringsfas där vi utvecklar verksamheten och tar oss an nya utmaningar. Att utveckla produktionsavdelningen och dess arbetssätt spelar en avgörande roll för att vi ska lyckas i vår förvandlingsresa. Nu söker vi dig som vill jobba med att leda detta arbete.

Rollens innehåll:
Rollen som produktionschef är att vara en nyckelspelare i arbetet med att möjliggöra att nya produktioner förverkligas och att dessa och våra gästspel ska få de allra bästa förutsättningarna att möta sin publik. Som produktionschef har du ett övergripande ansvar för produktionsplanering och utveckling av samproduktionsprocesser på Dansens Hus, samt för planering av verksamheten under en kommande period där vi kommer att programlägga gästspel utanför våra nuvarande scener på Norra Bantorget. Du ansvarar även för utveckling av intäktsstärkande samarbeten och uthyrning av våra scener.

Du arbetsleder producenter och produktionsledare, i nuläget fyra personer och har ansvar för löpande arbetsmiljöarbete inom avdelningens områden och för dess medarbetare. Du är ansvarig för tillsättande och samordning av produktionsteam och produktionsbudgetar, och du har en löpande dialog med gästande kompanier och koreografer. Produktionschefen ingår i Dansens Hus ledningsgrupp och rapporterar till Dansens Hus Teaterchef.

Vem är du?
Du som söker har utbildning inom scenproduktion eller annan erfarenhet som Dansens Hus anser vara relevant för tjänsten. Sedan tidigare har du flerårig erfarenhet som chef inom produktionsplanering och utvecklingsarbete, med personal- och budgetansvar och erfarenhet av att sitta i ledningsgrupp. Du har god erfarenhet av att ha ansvarat för budgetering och uppföljning av resurser inom en scenkonstverksamhet. Du har stor insikt i produktionsförutsättningar inom det fria scenkonstfältet och god kännedom om dansens infrastruktur och en analys av de utvecklingsbehov som finns där. Att vara ledare i förändringsprocesser och utvecklingsarbeten är självklart för dig.

För att lyckas i uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap och har dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har stor integritet, är bra på att samarbeta och att skapa goda relationer. Du har förmåga att fokusera på detaljer utan att tappa helhetsbilden. Du har lätt för att se sammanhang och visar god förståelse för hur du själv påverkar genom ditt sätt att leda. Du är drivande och proaktiv, ser strukturer, har helhetstänk samt leder mot uppsatta mål. Som person är du lyhörd, tydlig och prestigelös.

Eftersom vi i stor utsträckning arbetar med internationella kontakter är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Dansens Hus strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald och diversifiering.

Skicka ditt CV samt ett personligt brev till ansokan@dansenshus.se. Ange ditt namn samt Produktionschef i ämnesraden. Se till att de bifogade filerna skickas i word- eller pdf-format och döp dem till ”Ditt namn + CV” resp ”Ditt namn + personligt brev”

Sista ansökningsdag: 5 november. Vi behandlar ansökningar löpande och processen kan därmed avslutas tidigare.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta challa.gustavsson@dansenshus.se