Dansens Hus har i uppdrag att främja danskonstens utveckling och låta publiken möta det mest intressanta på den svenska och internationella dansscenen. Nu söker vi dig som vill jobba med att leda och utveckla Dansens Hus avdelning för produktion och teknik. I rollen som produktionschef utgör du en nyckelspelare för att möjliggöra för att gästspelen ska få de bästa förutsättningarna att möta sin publik. Det innebär bland annat ansvar för produktionsplanering, teaterns tekniska avdelning, samt att ge Teaterchefen stöd i övergripande planering och resurshantering.

Rollens innehåll:
Som produktionschef har du ett övergripande ansvar för samtliga teatertekniska aspekter på Dansens Hus, produktionsplanering och för samordning av produktionsteam. I detta arbetsleder du cirka 15 medarbetare inom produktion och teknik. Du har löpande dialog med gästande koreografer, dess producenter och tekniskt ansvariga. Du har ansvar för tekniska produktionsbudgetar och för utveckling och investeringar inom ljus, ljud, video och scenteknik. I tjänsten ingår ansvar för de områden som relaterar till föreställningssäkerhet, samt löpande arbetsmiljöarbete inom avdelningens områden och för dess medarbetare. Du ingår i Dansens Hus ledningsgrupp och rapporterar till Dansens Hus Teaterchef. I tjänsten ingår även övergripande ansvar för fastighet, IT och drift.

Vem är du?
Du som söker har utbildning inom scenteknik, produktion eller annan erfarenhet som Dansens Hus anser vara relevant för tjänsten är ett krav.
Sedan tidigare har du flerårig erfarenhet som chef inom planering och teatertekniskt arbete, med personal- och budgetansvar. Du har erfarenhet av att ansvarat för budgetering, investering och uppföljning av resurser inom en scenkonstverksamhet. Du har stor insikt i produktionsförutsättningar inom det fria scenkonstfältet. Att leda i förändring och utveckling är självklart för dig. Det är meriterande om du har arbetat med tekniska utvecklingsprojekt för scenkonsthus.

För att lyckas i uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap och har dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har stor integritet, är bra på att samarbeta och att skapa goda relationer. Du har förmåga att fokusera på detaljer utan att tappa helhetsbilden. Du har lätt för att se sammanhang och visar god förståelse för hur du själv påverkar genom ditt sätt att leda. Du är drivande och proaktiv, ser strukturer, har helhetstänk samt leder mot uppsatta mål. Som person är du lyhörd, tydlig och prestigelös.

Eftersom vi i stor utsträckning arbetar med internationella kontakter är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde i augusti 2020 eller efter överenskommelse.

Dansens Hus strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Vi ser fram emot att få din ansökan via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-14099).
Sista ansökningsdag är den 5 juni.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Caroline Kock på Mercuri Urval, caroline.kock@mercuriurval.com alt tel 08-506 450 21.