DH DiGi


Här kan du hitta spännande samtal med koreografer, dansare och aktiva inom dansbranschen. Vi tipsar digitala dansföreställningar och annat dansrelaterat som du kan förströ dig med i väntan på ”the real thing”.

Det är omtumlande tider som vi verkar i just nu. Och vi som jobbar inom scenkonstområdet berörs alla på olika vis. Här på Dansens Hus har vi fått ställa in samtliga publika arrangemang under våren. Men vi jobbar nu på andra sätt för att sprida danskonsten digitalt. Bland annat genom vår digitala plattform DH-DiGi. Ta del av spännande samtal under sidorna Q&A, Hallå där och Danssnack eller varför inte njut av digitala dansverk under DiGi Play och Danstips.

Våra bästa tips just nu

Föreställningen Clowner av koreografen Hofesh Shechter.

Har du clownskräck? I så fall är den här föreställningen inget för dig. Verket är ett kraftfullt och intensivt dansdrama i en film gjord för BBC och som nu sänds på SVT play. Hofesh Shechter besökte Dansens Hus senast 2019 med verket Grand Finale.

Se föreställningen

clowner

Senaste Q&A med Hagar Malin Hellkvist Sellén

Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén är en frekvent gäst på Dansens Hus scener. Nu i vår skulle vi visat hennes ”Bättre folk”. Men istället för ett publikt möte har Hagar Malin nu varit på vår scen och repeterat ett helt nytt verk som ska få premiär nästa vinter. Ett solo där hon själv står på scenen. Hör henne berätta om detta, om varför hon är så besatt av historien och om hennes satsning på ett mentorsprogram.

Mer information

Jag förstår

ad