DiGi Play


Här hittar du inspelade föreställningar av koreografer och kompanier som har varit på Dansens Hus och annat dansrelaterat som du kan förströ dig med i väntan på ”the real thing”.

Hemmakultur med Alexander Ekman

Alexander Ekman dansar sin egen koreografi Hopp med hopp. Tillgänglig på SVT play fram till 23 sep.

Se Hopp med hopp

Bach in the street

Föreställningen visades hos oss 2019 och är en musikalisk och kulturell fusion. Medverkar gör violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer som är förste konsertmästare vid Kungliga Operan, och streetdansaren Maele Sabuni – hyllad dansare som vunnit flera priser.

Se Bach in the street Läs mer

TO DA BONE av (La) Horde

På Youtube är de stjärnor i sin genre.  I föreställningen om visades på Dansens Hus våren 2019 flyttar dansfenomenet jumpstyle in på scengolvet.

Se TO DA BONE Läs mer

Hemmakultur med Niki Tsappos

Grocery Hop i koreografi av Niki Tsappos dansas av Shahrzad Hamzhzade och Abisola Akinade. Tillgänglig på SVT play fram till 23 sep.

Se Vardagshopp

Clowner av Hofesh Schechter

Har du clownskräck? I så fall är detta inget för dig. Upplev ett kraftfullt och intensivt dansdrama i en film gjord för BBC. Föreställningen är från 2019 och sänds på SVT play fram till 11 feb 2022

Se Clowner

In the flesh av Su-en Butoh Company

SU-EN är en flerfaldigt prisbelönt koreograf och Butohdanskonstnär som har besökt Dansens Hus många gånger. Se hennes senaste projekt från 2019-2020.

Se In the Flesh

Hemmakultur med Imenella

Imenella (Imen Kalsan Mohamed) koreograferar Matilda Ramos och Diana Ledan ur Unruly Gang som dansar på temat hopp. Tillgänglig på SVT play fram till 23 sep.

Se Unruly Spirits

Skid av Göteborgsoperans Danskompani

16 dansare bjuder på en unik dansföreställning där scenen lutar 30 grader. En fantasifull studie i gravitation och geometriska mönster.  Föreställningen är från 2019 och sänds på SVT play fram till 30 jan 2024.

Se Skid

Johannes Öhman på Staatballet i Berlin

En dokumentär om vår nya teaterchef och hans tid som chef på det turbulenta kompaniet Staatsballett i Berlin. Dokumentären sänds på SVT play fram till maj 2021.

Se dokumentären

The Turnout av Balettakademien

Balettakademiens sistaårsstuderande i sin slutproduktion som skulle haft premiär på Dansens Hus världen i maj 2020. Nu har du chansen att se nästa generations dansare i verksamma koreografers verk.

Se The Turnout

Pixel av Cie Käfig

Vad är virtuellt och vad är verkligt? Pixel är en halsbrytande mix av hip hop, cirkusakrobatik, kampsport och optiska illusioner. Den skulle ha visats hos oss men ställdes in pga pandemin. Finns fram till 12 okt 2021.

Se Pixel Läs mer om Pixel

Nomad av Sidi Larbi Cherkaoui

Den Belgiske koreografen Sidi Larbi Cherkaoui har besökt Dansens Hus vid ett flertal tillfällen. I denna föreställning från 2019 förflyttar han publiken till öknen. Finns tillgänglig fram till 15 okt 2022.

Se Nomad

Dansmeditation med Virpi Pahkinen

Ta del av en 20 minuters dansmeditation med koreografen och dansaren Virpi Pahkinen i Hedvig Eleonora kyrkan. Inspelad april 2020.

Till meditationen

Cullberg, Ett koreografs arbete

Kameran har följt Birgit Cullberg under några månader hösten 1969, då hon arbetade med TV-instuderingen av ”Eurydike är död” och med baletten ”Romeo och Julia”. Dokumentären ingår i SVTs öppna arkiv.

Se dokumentären

Mer information

Jag förstår

ad