Är du koreograf, dansare eller verksam som danskonstnär inom Norden? Då har du chans att visa upp ditt verk för en publik från hela Norden, världsberömda dansveteraner och nya utövare. 15 december startar ansökningsperioden för att få delta vid Ice Hot Nordic Dance Platform 2018 i Reykjavik.


Det nordiska samarbetsprojektet Ice Hot Nordic Dance Platform har som ambition att föra ut ett urval av den främsta nordiska samtida dansen i världen. Projektet startades 2010 på initiativ av bland andra Dansens Hus och har sedan dess växt betydligt i omfattning. Plattformen äger rum vartannat år i en av de nordiska huvudstäderna, nu är det Reykjaviks tur.

dags att ansöka

Mellan 12 och 16 december 2018 presenteras ett konstnärligt program, utvalt av en hemlig nordisk jury, med publika liveframträdanden och offstage-presentationer. Idag, 15 december, startar ansökningsperioden för att få delta. Sista ansökningsdatum är 31 januari 2018. Här ansöker du.

Dansare, koreografer och konstnärer verksamma inom  inom den samtida dansen i Norden kan ansöka. Detta gäller även de danskonstnärer som får stöd av nordiska bidragsgivare för sitt utövande och sina produktioner. Vid forumet MORE MORE MORE, så kallade ”pitch sessions”, ges danskonstnärer möjlighet att presentera pågående arbeten och nya konstnärliga idéer.

ice hot nordic dance platform

Den gemensamma nordiska plattformen har visat sig vara mycket framgångsrik, vilket har gjort att parterna har utökat och utvecklat samarbetskonceptet ytterligare.

Den unika samarbetsmodellen för de fem organisationerna från fem olika länder med olika uppdrag, finansiella strukturer och modeller, har väckt stor internationellt intresse och inspirerat andra länder att skapa något liknande.