Hitta Hit

Dansens Hus ligger centralt i Stockholm på Barnhusgatan 14 vid Norra Bantorget. Det är nära till buss, tunnelbana, tåg och parkering.

Du hittar oss på gångavstånd från Centralstationen. Närmaste tunnelbanestationerna är T-Centralen (uppgång Vasagatan) eller Hötorget (uppgång Olof Palmes gata). Närmaste busshållplats är Norra Bantorget.

Det finns flera parkeringsplatser i närheten av Dansens Hus samt ett p-hus under Norra Bantorget, entré från Olof Palmes Gata. Speciellt anpassade parkeringsplatser finns i direkt anslutning till entrén.

Rullstol

Entrén till Dansens Hus biljettkassa och foajé är på markplan, med ingång från Barnhusgatan. Hiss finns för att komma till salongerna (1 vån ned) eller kaféet (1 vån upp).
Mått 125×85 cm, max 4 personer och 400 kg.

Säg till att du har rullstol/rullator när du bokar din biljett så kan vi boka lättillgängliga platser i salongen. Rullstolsplatser bokas i vår biljettkassa. Om du behöver ha en ledsagare med dig till föreställningen säger du till om det vid bokningen/köpet. Om du inte vill sitta i din rullstol under föreställningen, prata med våra publikvärdar på plats som hjälper dig att parkera rullstolen/rullatorn på lämplig plats. På så sätt kan vi bättre tillgodose din och andras säkerhet vid eventuell utrymning. 

Syntolkade föreställningar

Dansens Hus erbjuder syntolkning av föreställningar på förbestämda datum. Klicka här för att läsa mer om och se aktuella datum.

Hörhjälpmedel

Stora scenen, Lilla scenen är utrustade med IR-slingor. Du kan låna ett ”halsband” med fasthängd IR-mottagare. Detta ”halsband” är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. IR-mottagarna finns tillgängliga för utlåning via publikvärdarna.

Café Markelius

En trappa upp från entréplanet finns Café Markelius är öppet i samband med föreställningar på Stora scen. Caféet har fått sitt namn efter husets arkitekt Sven Markelius. På menyn finns kaffe, drycker, fikabröd, smörgås och snacks. Större sällskap kan förbeställa ett glas vin, kaffe eller mingelpaket på telefon 08-506 166 50. Enskilda gäster är välkomna att på plats förbeställa till en eventuellt paus. Hiss finns.

Hotell

Övernattningsmöjligheter finns på Scandic Norra Bantorget i samma byggnad som Dansens Hus med ingång från Wallingatan 15.