Vägra gå hem!

Välkommen till Late Night. Här styr våra inbjudna danskonstnärer kvällens gång och känsla. Häng kvar och dyk in i samtal, spelningar och ännu mera scenkonst.

I Late Night bjuder Dansens Hus och ett gäng Sverigebaserade koreografer och danskonstnärer in till helkvällar som kännetecknas av fördjupning, olika nedslag, inbjudna gäster, och rörelse i våra möjliga och omöjliga rum. Ofta i samband med urpremiärer. Vi drar igång klockan 20.00 och avslutar runt 23.00. Våra inbjudna gäster styr kvällen! Vi fyller på programmen fortlöpande. Under hösten presenterar vi följande två kvällar (klicka på föreställningen för att läsa mer)

Philip berlin

27 & 28 sep

I Rough potentials samarbetar Philip Berlin, Ulrika Berg, Louise Perming och Linn Ragnarsson. Tillsammans skapar de ett dansverk där vi kastas mellan stillhet och överväldigande snabbhet.

Läs mer


Shirley harthey ubilla

26 & 27 okt

Under säsongens andra Late Night är det dags för dansaren Shirley Harthey Ubilla att debutera som koreograf på en stor scen. I höstas visade hon en work in progress i vår studio kring lesbiskhet och vithet. I Abject of Desire” har hon tagit temat vidare till sitt första soloverk.

Läs mer