Elle Sofe Sara, photo: TS FotoDesign

22 och 23 feb kl 18.15
TOUCH-intro

Innan föreställningen börjar finns möjlighet för personer med synnedsättning att få en introduktion till föreställningen genom ljud och beröring.  Plats: Scenen på Elverket

För frågor kontakta: [email protected]

För biljetter kontakta: [email protected]

22 och 23 feb kl 20.15
Eftersnack ”Vástáduseana – The answer is land”  

Deltagare: koreografen Elle Sofe Sara och Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáhter. Moderator Patricia Fjellgren, konstnärlig ledare Littfest soaré 2023. Samtalet tar avstamp från Elle Sofe Saras verk som en del av en rörelse av samtida scenkonstnärer som genom den samiska kulturen intar rummet med full kraft.

Plats: Foajén på Elverket.

Foto: Nadja Hallström

Patricia Fjellgren

Patricia Fjellgren är född i Stuehkie/Stockholm. Hon har arbetat med revitalisering av de samiska språken i många olika roller. I 2017 mottog hon Språkrådets Minoritetsspråkspris för sitt arbete. Hon var en av redaktörerna och även en av skribenterna i antologin Inifrån Sápmi. Samiskt samhällsliv och kultur är frågor som engagerar henne.

Åsa Simma

Åsa Simma är uppvuxen i en renskötarfamilj i Sveriges näst nordligaste sameby, som flyttar mellan Sverige och Norge, beroende på årstiden. Hon lärde sig att jojka under den tiden jojk var förbjudet. Hon tillhörde den rörelse som verkade för att upphäva det förbudet. Hon flyttade till Danmark där hon tog en skådespelarutbildning. Åsa har varit mycket aktiv i det globala urbefolkningsnätverket. Hon har turnerat bland den Australiensiska urbefolkningen, levt med Inuiter från Grönland och Nord Amerikanska indianer. Jobbat som filmdramaturg på det Internationella Samiska Film Institutet och är nu teaterchef på Giron Sámi Teáhter.