Poolloop

Spelas på

Dansens Hus Lilla scen

Speltid

Installationen är öppen i en timma efter respektive föreställning av Petrolio22.
torsdag 18.30-19.30
fredag 18.30-19.30

Inträde

Gratis

Någonstans i 1960-talets Kalifornien sitter två kvinnor i baddräkt vid en poolkant. Solen skiner, ingenting händer. Kanske är de båda kvinnorna blasé, eller uppgivna. Publiken rör sig kring poolen, tittar ner över kanten, och betraktar kvinnorna som iakttar sina egna avbilder projicerade på poolens botten. Förundras av hur de med sitt krypande kartlägger sin instängdhet.

POOLLOOP är en omtagning av ett fotografi som i sin tur är en omtagning en målning. En stillsam bild som överger sin inramning.

Medverkande

Koreografi (2014) och film (2013)

Cristina Caprioli

Performers

Ulrika Berg Emelie Johansson

Referens

Richard Kolker David Hockney: A Bigger Splash, 1967 från fotografiserien Reference, Referents, 2011

Ordbävning och Billäsning lördag 8 oktober kl. 17.30 – 19.00

ORDBÄVNING 

Efter föreställningens sista läsning sprids texten på poolens botten. Publiken kliver ner i bassängen, kryper mellan textraderna och läser. Sedan ombeds var och en att urskilja, plocka upp och behålla den text som har fångat deras intresse. Till slut föser publiken kvarliggande text till en stökig hög mitt i poolen. Detta görs mycket hastigt, med en ögonblicklig förstörelsekraft. En ord-jordbävning vid en simulerad katastrofplats.

BILLÄSNING 

Efter Ordbävningen leds publiken till en näraliggande parkeringsplats där de, elva personer åt gången, sätter sig i en parkerad bil. I den trånga bilen, i närgången beröring med varandra, högläser varje person sina textfragment. Högläsningen sker utan manus, i en ordning som omdisponerar de givna texterna till ett nytt narrativ. Alltmedan luftsyret förbrukas och obekvämheten växer till olidlighet.

Ordbävning och Billäsning iscensätter de skingringar och ackumulationer genom vilka texten bryts isär och manifesteras ånyo. Genom en kollektiv insats, blir en återvunnen textkoreografi till.