Det kommer en vår!

Mitt i mörkaste vinter och pandemi håller vi upp ett tomtebloss och hojtar: Det kommer en vår! Och med den – en ny danssäsong!
En annorlunda vår – absolut. Men också en begeistrande, trollbindande, hänförande, oemotståndlig vår.

Vi tror på att göra – även om vi just nu inte exakt vet hur slutresultatet kommer att bli. Att presentera så mycket dans vi bara kan, som vi kan uppleva i ett gemensamt rum och skapa gemensamma erfarenheter. Alltid på ett säkert sätt. Det blir 13 gästspel och allt avslutas i maj-juni med ett stort examens-kalas där elever från både Stockholms konstnärliga högskola, Kungliga svenska balettskolan och Balettakademien visar sina slutproduktioner.

I vår startar vi upp en helt ny satsning på tekniska produktionsresidens. Detta är en möjlighet för koreografer att under ett antal veckor testa idéer eller arbeta vidare med en pågående produktion med stöd från Dansens Hus personal. Vilken koreograf som erbjuds vårens produktionsresidens vet vi om några veckor.
I våra studios presenterar vi under vintern flera residens i samarbete med Danscentrum Stockholm och fler är på gång under sommaren 2021. Vi hoppas och tror också att det nyskapade Dansprogrammet kommer att finnas i våra studiolokaler under våren – ett gäng briljanta unga vuxna med ett stort intresse för konstformen dans.

I vår är väl kanske tidpunkten ändå kommen för att säga ”äntligen”. Äntligen kan vi ses igen och njuta av konsten. Kika in på vårt program och se vilka danskarameller som ligger framför dig. Biljetterna släpper vi först efter årsskiftet, men du som känner suget kan redan nu börja ladda med texter, videos och spännande kringmaterial om våra gästspelande koreografer. Allt finns här, i vårt digitala danspalats.

Till programmet

ad