Som alla komedier börjar DANTE jättedåligt, men slutar bra. Vi möter tre förlorade själar i en obeslutsam komedi om konstanta irrfärder och opålitliga vägvisare.

Biljetter

Föreställningslängd

60 minuter

7 mar

19:00

8 mar

19:00

9 mar

19:00

Det finns de som önskar att medeltiden aldrig ska ta slut. I sin nya produktion DANTE tar Gunilla Heilborn avstamp i en misslyckad resa till Florens där hon, på jakt efter Dante, går vilse, inte i en dunkel skog utan bland alla turister – som liksom hon hasar fram längs Florens ringlande gränder för att söka kontakt med en svunnen tid. Heilborn tar för sig av historiens vingslag där allt rinner igenom och kanske går förlorat. Vad var det för väg man skulle välja nu igen, vid det där vägskälet…  

Dåtid och nutid möts i en mycket spekulativ läsning av Dantes eviga frågor i ett helt nytt verk för tre förlorade själar. Vandrandes i en konstant dimma av ovisshet röns inga svar, men massor av frågor som varvar klassisk Heilbornsk humor och allvarsamhet om vartannat.  

DANTE är en föreställning om obeslutsamhet och konstanta irrfärder. Ett pärlband av sånger, textfragment, sparsmakad dans och opålitliga vägvisare. Som alla komedier börjar DANTE jättedåligt, men slutar bra.

2023 11 14 Gunillaheilborn 6w7a5115 1

Om Gunilla Heilborn

Gunilla Heilborn (1964) är koreograf och filmskapare, baserad i Stockholm. Hon är besatt av research och tillbringar större delen av sin tid med att läsa; om minnestekniker, medeltida städer eller antika orakel. Hon är intresserad av historien och hur den talar till oss, men också av individen kontra kollektivet, storslagna idéer som fallerar och den humor som uppstår av ofullkomlighet och misslyckanden. Tvivel och osäkerhet får ta plats i hennes verk, bredvid tilliten till det egna intressets allmängiltighet i scenform. Genom att kombinera text, rörelse, video och bild skapar Heilborn ett fascinerande och fängslande uttryck – alltid kryddat med humor – som både underhåller och utmanar sin publik. 

Heilborn har rönt stora framgångar inom både scenkonst och film. Hennes konstnärliga karriär tog sin början med studier inom radio och film, samt koreografi vid DOCH i Stockholm och för Anna Halprin vid San Francisco Dancers workshop. Exempel på några av Heilborns mest framstående produktioner är de kritikerhyllade scenkonstverken Potatislandet (2007), This is Not a Love Story (2011), och The Wonderful and The Ordinary (2017), samt (de prisbelönta) filmerna Hur man gör (2007), skapad tillsammans med Mårten Nilsson och Kim Hiorthøy, och This is Alaska (2009) med Mårten Nilsson.

Foto: Märta Thisner.

Gunilla Heilborn | DANTE
Gunilla Heilborn | DANTE
Ida
Kristiina
Från Norge
Sången
Foto: Märta Thisner
Biljetter

Dela event:

7/3 Premiärhäng

Häng efter föreställningen DANTE.

8/3 Eftersamtal

Möt koreograf Gunilla Heilborn i ett samtal med Magnus Nordberg.