Gunilla Heilborn är koreograf och filmskapare baserad i Stockholm.

Heilborn har skapat föreställningar och filmer med stor framgång för både vuxna och barn. Hennes unika sätt att kombinera text, rörelse, video och bilder, alltid kryddat med humor, har fångat publikens intresse över hela världen. Intelligent och poetiskt upplöser hon gränsen mellan allvar och humor.

Heilborn har studerat radio och film på Nordens Folkhögskola samt koreografi vid DOCH i Stockholm och för Anna Halprin på San Francisco Dancers workshop. Hennes internationella framgång som koreograf kom med verket Potatislandet 2007 och sedan dess har hon skapat flertal verk som presenterats på festivaler som Tanz Im August, Dance Umbrella Festival, Hong Kong Arts Festival, Potsdamer Tanztage och många fler.

Gunilla Heilborn har även rönt stor framgång som filmskapare. Filmen Hur man gör, skapad tillsammans med Mårten Nilsson och Kim Hiorthøy, vann en Guldbagge 2007 för bästa kortfilm. Filmen Alaska tilldelades ”Bästa internationella kortfilm” på Expresión en Córto i Mexiko 2010.

Gunilla Heilborn på Dansens Hus

37 timmar och 3 minuter9-12 februari 2022

En bristfällig kartläggning av Tolstoys mästerverk Anna Karenina.

Dante Gunilla Heilborn 2024

DANTE7-9 mars 2024

Som alla komedier börjar DANTE jättedåligt, men slutar bra. Vi möter tre förlorade själar i en obeslutsam komedi om konstanta...

Mer Gunilla Heilborn