Danskonsert med lekfull koreografi och sylvassa stråkar.

Biljetter

22 mar

19:00

23 mar

19:00

”Prelude – Skydiving from a dream” är det andra samarbetet mellan Andersson Dance under ledning av koreograf Örjan Andersson och stråkensemblen Scottish Ensemble. Deras första samarbete, Goldberg Variations – ternary patterns for insomnia blev en stor succé och har efter premiären på Dansens Hus 2015 turnerat världen över. Nu är de tillbaka med ett helt nytt verk med musik av Bach och Lutoslawski och Beethovens Grosse Fugue.

Ur de tre kompositörernas olikartade musikaliska landskap utvecklar sig en säregen blandning av rörelse och musik – en danskonsert som rör sig i en suggestiv drömvärld.
På scenen möter du en ensemble bestående av hela 16 musiker och dansare. Välkommen till en kväll där du upplever musik som du aldrig tidigare sett den, och dans som du aldrig förr hört den.

Om koreografen

Örjan Andersson

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer och leder sitt kompani Andersson Dance sedan 1996. En tidig erfarenhet som dansare med israeliska Batsheva Dance Company blev avgörande för hans kommande arbete. Han har skapat verk för många av de stora danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Göteborgsoperan.

I internationella sammanhang har han arbetat med till exempel Nederlands Dans Theatre och Compañía Nacional de Danza i Madrid. På senare år har arbetat i flera gränsöverskridande samarbeten med skådespelare, dansare och musiker både inom ramen för Andersson Dance men också på Dramaten i Stockholm, Folkteatern i Göteborg och Folkoperan i Stockholm.

Biljetter

Dela event: