Utgångspunkten för Promise land är Helene Billgrens konstnärskap. Hennes bildvärld tar plats i scenografi och kostym, och allt detta får sedan gestaltning genom dansarna Jenny Nilson och Brittanie Brown.

Biljetter

1 okt

18:00

2 okt

18:00

6 okt

18:00

7 okt

18:00

8 okt

18:00

9 okt

18:00

10 okt

18:00

Temat är drömmens absurda logik och Örjan och Helene säger sig vara inspirerade av konstinriktningar som surrealism och dadaism. Det är ett ordnat kaos, där det skavda och kantiga lyfts upp och misstagen blir en tillgång.

På scen ser du Jenny Nilson, tidigare premiärdansös vid Kungliga baletten och Brittanie Brown, utbildad på Juillard School, New York. Brittanie har under de senaste åren varit knuten till Skånes Dansteater.

https://www.youtube.com/watch?v=KTOeKbgXsXI&t=2s

Andersson Dance, denna gång i samproduktion med Riksteatern, är åter på Dansens Hus efter förra årets hyllade gästspel av “Prelude – Skydiving from a dream” med Scottish Ensemble. Denna gång i ett verk i det intima formatet på lilla scen.


Helene Billgren svarar på publikens frågor och berättar om hur scenografin och kostym till föreställningen vuxit fram.

https://vimeo.com/466489701

Om koreografen

Helene Billgren

Helene Billgren kommer från Norrköping och är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1982–87. Hon hade sin första separatutställning på Galleri Rotor i Göteborg och har genom åren blivit en av våra allra mest uppmärksammade bildkonstnärer.

Helene Billgren har ställt ut på museer och gallerier runt om i Sverige. Hon har haft stora separatutställningar på bland annat Liljevalchs konsthall och Färgfabriken i Stockholm och skapat offentlig utsmyckning på Karlstads Universitet och till Folkets Hus i Hammarkullen.

Hon har också gjort scenografi och kostym till teater och opera, bland annat Riksteatern och Den Anden Opera i Köpenhamn. Dock är i ”Promise land” som hon för första gången samarbetar med en koreograf.

Biljetter

Dela event: