Ingrid Mugalu

I januari välkomnade vi Ingrid Mugalu som ny styrelseledamot i Dansens Hus styrelse. Vi var nyfikna på hur hon ser på sin roll i styrelsen och såklart vilken föreställning hon inte vill missa i vår.

Hur har din relation till Dansens Hus sett ut innan du blev vald till styrelseledamot i januari?

Ett av mina starkaste minnen kommer från ett Battle på Dansens Hus scen, där jag första gången mötte franska dansare under en tävlingsform som jag då inte kände till; ”Seven To Smoke”, under dåvarande Streetdance festival French Connection. Reglerna för tävlingen är ungefär som Pingins, där motståndare ges möjlighet att ta över som ”härskare” och får poäng utefter vinst. Tävlingen grundar sig också i improvisation och jag minns det som en fest i hela huset. Utbytet med dom franska dansarna var dock tuff, dom höll en mycket högre nivå av freestyle än oss och svenska dansare fick kämpa. Jag gick från Dansens Hus med ganska tunga steg vill jag minnas, men det som hände där den kvällen blev också grunden för den numera vänskapen jag har med några av de  dansare som jag träffade den kvällen. Efter den festivalen upptäckte jag Dansens Hus och har därefter besökt huset i olika sammanhang; allt ifrån panelsamtal, till föreställningar, till vanligt häng, till sammanträdanden kring hur vi skapar trygga miljöer för dans, battles och klubb. Allt på en och samma plats, potentialen i huset är magisk och ser fram emot den fortsatta utvecklingen.

Vilken specifik kunskap tar du med dig in i styrelsearbetet på Dansens Hus?

Jag vill och önskar mest av allt kunna vara folkets person. Min högsta önskan är att skapa goda förutsättningar för alla som vill att upptäcka dans och få möjlighet att känna det jag känner när jag dansar, ser på dans, upplever dans mm. Min yttersta förhoppning är att bidra med att Dansens Hus är en plats för alla oavsett bakgrund, situation, omfattning eller erfarenhet. Det är viktigt för mig att ständigt vara i kontakt med folket och däri vardagspersonen, försöka förstå kollektiva behov och skapa plats för uttryck. Min specifika kunskap, jaa.. vad är den? Visst kan man babbla på och referera till ett CV, men det är inte intressant för mig. Jag vill bidra med lyhördhet i styrelsearbetet; förvalta folkets röster och sänka tröskeln till vem som förväntas vara, kan ta del och uppleva på Dansens Hus.

Vilken föreställning vill du absolut inte missa i vår?

Självklart vill jag inte missa något av det som kommer att vara i programmet för Urban Connection (vill heller inte att någon annan missar det).

IngridSandraMagula_300x400