En säl(l)skapssjuk familjeföreställning om längtan efter att vara en säl. Vad är det att sällskapa och hur är man sällskaplig? Är sällskaplighet en fråga om hur vi kommunicerar med vår omgivning och varandra? Och hur skulle det i så fall gå till om vi allihop var sälar?
BiljetterFöreställningslängd
60 minuter
24 mar
18:00
25 mar
15:00
Föreställningen Sälskap är inspirerad av sälmänniskan Selkie – en oceanisk myt om en varelse som är hälften säl, hälften människa. Med denna sägenomspunna figur som utgångspunkt möts två dansare i en fantasivärld där den fysiska kroppen drabbas av både hem- och bortalängtan.
Sälskap är en barnföreställning för vuxna med ett stort allvar för de små från 8 år. I ett scenrum fyllt av handblåsta glaspärlor, paljetter och låtsaspäls leker föreställningen med idén att vara någon annan eller något annat. Kanske en säl?
Till tonerna av klickande tangentbord skickas selkies och digitala brevväxlingar till vår inre säl. Morrhårslösa kliver vi in i en magisk ljudvärld som pendlar mellan det imaginära och det verkliga.
Sälskap är en sensorisk djupdykning för alla åldrar – en undervattensvärld på land, där publiken både får se, höra och känna dans.
Föreställningen rekommenderas från 8 år.
…………………………………………………………………………………………………………..
Föreställningen turnerade i landet med Dansnät Sverige
Sindri Runudde
Sindri Runudde är dansare och koreograf, utbildad i dans vid Stockholms Konstnärliga Högskola och har även en internationell nycirkusutbildning. Sindris arbete kännetecknas av ett humoristiskt och lekfullt uttryck som använder kroppens uppmärksamhet och sinnesfulla danspraktiker, blandat med personliga berättelser, text och sång.
Sindri har tidigare koreograferat för Stadsteatern Skärholmen och Unga Klara samt skapat de egna gruppverken ”Fiskedansen & andra kosmiska bekännelser” och ”Delighthouse & the dark room”. Som frilansdansare har hen arbetat för koreografer och kompanier så som Stina Nyberg, Lisen Ellard, Carl Olof Berg, Ben Wright och Jeremy Wade samt med kompanier som kanadensiska Les 7 Doights, Skånes Dansteater och brittiska Candoco Dance.
Under 2022 turnerade Sindri internationellt med det egna solot ”A Sensoral Lecture” och dansade i Tove Sahlins föreställning ”Liv död sex pop” på Dramaten. Det senaste året har också innehållit community verksamhet inom EU projektet ”Dancing in you shoes” genom Norrlandsoperan, och premiär av verket ”Snaecka!” för 17 pensionärer på Skånes Dansteater.
Eftersnack med Björn Säfsten, meet the artist och härligt häng.
Innan föreställningen startar hälsar Julian Vigil (pedagog, Unga Klara) välkommen i foajén. Tillsammans med Julian bjuds du in att på ett lekfullt och roligt sätt komma i rätt stämning inför din scenkonstupplevelse!
På Unga Klara gör Julian workshops för unga och vuxna, samt skapar pedagogiska material som är kopplade till teaterupplevelsen. Utöver sitt pedagogiska arbete är Julian verksam som frilansande musiker, kompositör och musikproducent.
Koreograf, dansare
Sindri Runudde
Glaskonstnär
Anna-Lena Rudolfsson
Dansare
Anna Pehrsson
Ljuddesigner
Hendrik Willekens
Ljusdesigner
Thomas Zamolo
Kostym, scenografi
Juli Apponen
Outside eye, dramaturgisk stöd
Anna Grip
Porträttfoto
Graham Adey, Anna-Lena Rudolfsson, Kristina Groth
Foto
Thomas Zamolo
Samproduktion
Dansnät Sverige, Norrlandsoperan