Seminarium Internationella kvinnodagen.
Biljetter8 mar
14:30
Dansens Hus och Cirkus Cirkör bjuder in till ett samtal om jämställt ledarskap och nya skapandeprocesser.
Ida Östensson inleder med ett seminarium om metoder, idéer och erfarenhet av att driva lösningsfokuserat jämlikhetsarbete. Cirkus Cirkör presenterar sitt arbete med nya föreställningen Epifónima [Utrop], och hur gruppen arbetar gränsöverskridande och medskapande. I det efterföljande panelsamtalet ställs Idas kreativa processer och mål i relation till kreativa teamet och Cirkör-ensemblens arbete.
Välkommen till en inblick i kreativa processer för en ny era!
Paneldeltagare:
Tilde Björfors, Regi
Kajsa Bohlin, Artist
Fanny Senocq, Scenrum
Sarah Lett, Artist
Ida Östensson, Make Equal
Moderator: Osiel Ibáñez, Kommunikationschef, Cirkus Cirkör.
Epifónima
Seminariet är en del av Cirkus Cirkörs projekt kring nya produktion Epifónima, som har premiär hösten 2018. Epifónima är ett allkonstverk som skapas av kvinnliga cirkusartister och kreatörsteam i en medskapande process. Epifónima betyder utrop och arbetet inspireras av kvinnors röster, strävan och sätt att skapa och organisera sig på.
Föreställningen visas på Dansens Hus 30 nov 2018 – 6 jan 2019. Biljetter släpps 8 mars.
Ida Östensson
Opinionsbildare, feminist och föreläsare i jämlikhetsfrågor.
2010 grundade hon stiftelsen Make Equal som jobbar med lösningsfokuserat jämlikhetsarbete. 2013 var hon medgrundare till FATTA-rörelsen som kämpar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Sommaren 2016 startade Östensson, inom ramarna för Make Equal, killmiddag.se för att engagera killar i kampen mot sexuellt våld. 2017 släppte Make Equal projektet Skärpning som jobbar mot näthat och för ett inkluderande nätklimat där Östensson är en av frontfigurerna.
Östensson ligger även bakom uppmärksammade PR-kampanjer som Twitterklänning, Twee-q, #skitikön, #inteerkvinna och #ochjagprotesterade.
Östensson är en aktiv röst i samhällsdebatten där hon ofta uttalar sig i frågor om jämställdhet, näthat, sexuellt våld och machokultur samt skriver krönikor i ETC och gästar ibland på andra tidskrifter som gästskribent.
Utmärkelser
Årets Bra-pristagare av Fredrika Bremer förbundet 2014
Årets folkbildare 2016
Unga Kris-priset 2016
Bris-priset 2017
Hetast i Almedalen 2017
Coolast i Almedalen 2017
SSU:s 22-juli utmärkelse 2017