KÖP

18 & 20 OKT 2016

Bintou Dembélé
S/T/R/A/T/E/S Quartet

Se en av Frankrikes hiphop-pionjärer berätta historierna som gömts och glömts.

När den franska koreografen Bintou Dembélé skapar dans dras hon till berättelser som har osynliggjorts. I den här föreställningen arbetar hon med två samtida dansstilar – hiphop och krump och ställer frågor om det förflutna som uttrycks och avslöjas i dansarnas rörelser. Skillnaderna mellan hiphopens mjuka rytmer och krumpens aggressiva uttryck bygger föreställningen S/T/ R/A/T/E/S Quartet. Titeln kommer från engelskans ”stratum” (lager, skikt) och anspelar på utforskandet av det förflutna genom olika lager. På scenen ser du Bintou Dembélé tillsammans med ”krumparen” Anne-Marie Van alias ”Nach”, sångerskan Charlène Andjembé och musikern Charles Amblard.

Bintou Dembélé är en av banbrytarna inom fransk hiphop och har dansat med de stora streetkompanierna i Frankrike. Hon tillhör en generation av dansare som har tagit steget från gatudans och battles till scenen. Med sitt eget kompani Rualité skapar hon verk som tar upp frågor om kolonialism, representation, kroppen och blicken.

Om Krump
Krumping är en form av streetdans med ursprung i USA som karaktäriseras av snabba och aggressiva rörelser med armar, ben, huvud, bröst och fötter.

Black Women´s Bodies and the White Gaze

I samband med föreställningen S/T/ R/A/T/E/S 18 oktober ges en föreläsning med Victoria Kawesa. Det blir en helkväll som blickar på den svarta kroppen i det vita rummet, från ett postkolonialt perspektiv. Gå först på föreläsning, se föreställningen och stanna på  eftersnack!

KÖP

Biljetter

Ambassadörsbiljetter

Visas på Lilla scen

Eftersnack 18 okt

Samtal efter föreställningen med Bintou Dembélé, Lara Szabo Greisman, Attachée Culturelle på Institut Français de Suède & Annelie Gardell, Teaterchef på Dansens Hus.

Föreläsning 18 okt 17.00

Black Women’s Bodies & the White Gaze med Victoria Kawesa

MEDVERKANDE

Koreografi Bintou Dembélé
Ljusdesign Cyril MULON
Ljud Vincent Hoppe
Musik Charles Amblard
Dans Bintou Dembélé
Anne-Marie Van alias ”Nach”
Sång Charlène Andjembé
Foto Christophe Raynaud De Lage

Produktion: Compagnie Rualité

Samproduktion: Théâtre d’Ivry-Antoine Vitez, Initiatives d’Artistes en Danses Urbaines, Collectif 12 , Centre de Danse du Galion d’Aulnay-sous-Bois, CNCDC Châteauvallon, CCN de La Rochelle

Med stöd av: Caisse des Dépôts et Consignations, Conseil général de l’Essonne, Conseil général Val-de-Marne, la Ville de Morangis