Basically är ett pågående live-projekt där utställningen är en hybrid produktionsplats, residensstudio, skolgård; en kontext att öva och uppträda inom.

Biljetter

Spelas på

Accelerator

9 mar

12:00

Invigning! Utställningen öppnar!

19 maj

16:00

Utställningens sista dag

Obs! Basically visas mellan 9 mars till 19 maj och det är fri entré under hela spelperioden. Du kommer och går som du vill, verket har ingen tydlig början eller slut. Läs mer om verket och aktuella öppettider på Accelerators webb, som du når via biljettlänken.

Nikima Jagudajev kallar sin samarbetsorienterade praktik för ”re-schooling” – en rekonstruktion av skolrasten och det kollektiva lärandet som kan uppstå i mellanrummen. ”Re-schooling” ser på sociala relationer som rumsliga relationer och hur vi kan samlas på meningsfulla och hänsynsfulla sätt.

Genom interaktiv koreografi, bjuds besökaren in att delta i ett förutsättningslöst spel. En grupp konstnärer formar spelplatsen med element som live-musik, mat, en mystisk kortlek kallad POWDER, den pågående designprocessen av kollektionen Arcane Clothing, orakel i stillebenform, icke-linjära koreografier som viker in sig i sig själva, och utrymme för oförutsedda händelser. I detta föränderliga universum ryms både allvar och lek. Verket styrs delvis av spelets formella regler men också av de subjektiva tolkningar som sker i interaktioner med och emellan de medverkande konstnärerna. I Basically är skapandet och omskapandet av miljön en del av spelet.

Du kommer och går som du vill, verket har ingen tydlig början eller slut.


Nikima Jagudajev och Basically presenteras i samarbete med Accelerator.

2023 11 13 Acceleratorsu Sv Cmyk
Nikima Jagudajev Basically
Biljetter

Dela event: