Alexander Ekman

Alexander Ekman är känd för sina stora och visuellt starka verk. Han är en glittrande personlighet på den samtida dansscenen. Ekman är en av Sveriges mest anlitade dansexporter, uppmärksammad för sina träffsäkra verk med humoristisk twist. Han är en glittrande personlighet på den samtida dansscenen.

Blott 26 år gammal har han hunnit med både en framgångsrik danskarriär och etablerat sig internationellt som koreograf. Han har gjort verk på uppdrag av bland annat Nederlands Dans Theater, Ballet de L’Opéra du Rhin, Bern Ballet och Ballet Junior de Genève, IT-Dansa, Iceland Dance Company, GöteborgsOperans Danskompani, Orionteatern, Kungliga Operan och Cullberg.

https://www.youtube.com/watch?v=Cfu4FE7DkOI

Mer Alexander Ekman

Bild på Alexander Ekman

Micael Bindefelds Stiftelse till minne av förintelsen

Stiftelsen tilldelade 2020 års stipendium till Alexander Ekman för ett verk som tar utgångspunkt i de frågor som minnet av Förintelsen väcker. Stiftelsen delar varje år ut ett stipendium till stöd för de som på något sätt förmedlar berättelser om Förintelsen till en bred publik.

Se reportaget

Bild på Alexander Ekman och danskritikerna Cecilia Djurberg och Thomas Olsson

Prissamtal med Alexander Ekman

Kritikerna Cecilia Djurberg och Thomas Olsson möter Alexander Ekman, som tilldelades 2019 års danspris från Svenska Teaterkritikers förening. Ett inspelat samtal från Kungliga Operan maj 2020.

Se prissamtalet

Bild tagen fråg en av Alexander Ekmans föreställningar. många på scen.

Showreel 2006 – 2012

Få en inblick i Alexander Ekmans främsta verk mellan åren 2006 – 2012.  Dans: Cullberg, NDT 1 och 2, Compania Nacional de dansa, Cedar Lake Contemporary Dance, Kungliga Operan, Stockholm 59 North, GöteborgsOperans Balett, IT-Dansa.

Se Alexander Ekmans showreel

Bild på Alexander Ekman från filmen Tap Dance

Tap Dance 2007

En kort dansfilm av och med Alexander Ekman. Filmen spelades in i Haag 2007.

Se Tap Dance

Aklexander-Ekman-2000x910