11 & 12 maj 2018

Ambra Succi LYSSNA

En brutal street mash-up av verkliga människor om riktiga upplevelser


Biljetter & info

Plats: Stora scenen
Längd: 60 min


Hip-hop, film, dancehall, spoken word, popping och house i en melankolisk och starkt personlig föreställning om det oupphörliga våldet som sker runt omkring oss. Ambra Succi, känd från Bounce, har en mäktig tro på en bättre framtid. Tillsammans med dansarna Farzad Ahmed, Rebecca Livaniou, Danielle Lundgren, Jennifer Ellen Pacaanas och Nathalie Ifter Salomonsson vill hon nu sätta ljuset på denna ofattliga tragedi, och vad den gör med människorna runt omkring. I föreställningen deltar, förutom dansarna, också sångerskan Kristin Amparo med låtarna ”Jag står inte ut men jag slutar aldrig kämpa” och ”Min längtan”. All övrig musik ska Ambra Succi, för första gången, komponera själv.

”Vi har varit tysta för länge och burit på dessa hemligheter fyllda av skam. Rädslan för hur folk man bryr sig om kommer reagera. Hur de kommer ändra beteende och hur de kommer se en med nya ögon. Men skammen borde vara förövarnas att bära. Och de i omgivningen som inte sett alla rop på hjälp samt varningssignaler och agerat.
Dessa monster som nu rör sig fritt i vårt samhälle har vi skapat och bär ansvar för.

Jag kämpar än idag trots allt våld jag upplevt, att älska mig själv och att förlåta de som låtit sina demoner gå utöver mig. Vi måste bli mer lyhörda, ha empati och alltid LYSSNA! I slutändan mår vi alla dåligt av våld oavsett form. Både offer och förövare behöver hjälp ut ur mörkret.” – Ambra Succi