tekniskt residens Sindri Runudde

Med stöd av återstartsmedel har Dansens Hus kunnat både öka insatserna och genomföra längre samarbetsperioder som samproducerande part av Burn baby burn av Mari Carrasco och Cosmetic Demons av Sindri Runudde. 

Dansens Hus samarbetar även med festivalen STHLM DANS genom att vår samproduktion Chest av Stina Nyberg är en del av festivalprogrammet. STHLM DANS är initierad av Mari Proffit, Eva Broberg och Jonas Robin.

Utöver detta är Dansens Hus en av samproducenterna bakom festivalen Within Practice. I årets festivalupplaga håller Dansens Hus i seminariedagen och vi presenterar två praktikvisningar på Elverket. Festivalen genomförs i tätt samarbete med Dansens Hus, MDT och SKH/Dans. Within Practice initierades och kurateras av Björn Säfsten.  

Dansens Hus samproducerar festivalen My Wild Flag genom att presentera två internationella gästspel i samarbete med MDT. Detta är ett trepartssamarbete mellan Dansens Hus, My Wild Flag och MDT. My Wild Flag kurateras av Karina Sarkissova och Pontus Pettersson.