Eldig grandfinal i 160 bpm!

Biljetter

Föreställningslängd

50 minuter

18 apr

19:00

19 apr

19:00

20 apr

16:00

Har du någonsin undrat hur Viking Lines karaokebar skulle se ut klockan fem på morgonen om David Lynch regisserat tillvaron tillsammans med Wednesday Addams? Om inte så är det kanske dags att börja fundera – för Mari Carrascos senaste verk levererar svaret på den gåtan. Burn baby burn är hennes tredje verk på temat groove och nu är det dags för en rejäl grandfinal.
Med musiken som verkets pumpande hjärta utmanar Carrasco sina dansare med underfundiga rörelser och stegkombinationer. Vi bjuds in i ett filmiskt landskap, till en drömvärld där dansaren snart blir ett med musiken.

You are pushing it, just relax, it will go by itself, don’t put nothing in it unless you feel it – Nina Simone


Samproducerat av Dansens Hus, Norrlandsoperan och Dansnät Sverige. Med stöd av Kulturrådet och Region Stockholm. Turnerar även med Dansnät Sverige våren 2024.

Mari Carrasco

Mari Carrasco

Mari Carrasco är en Stockholmsbaserad dansare och koreograf från Sverige/Chile. Hon tog examen från Balettakademien Stockholm 2008 och har därefter studerat vid Stockholms Konsthögskola och vid The International Visa Program – Dance New Amsterdam i New York.

Carrasco fick sitt genombrott som koreograf med sitt verk BARTOLOMEO vilken turnerade med Riksteatern och framfördes över hundra gånger i Sverige. År 2014 gjorde Carrasco en framgångsrik världsturné med samma föreställning och uppträdde på festivaler i bland annat New York, Tokyo och Belfast.

Biljetter

Dela event:

18/4 Premiärhäng

Premiärhäng efter föreställningen av Burn baby burn.

this is great. This is really grand

C-Print

Her piece stands in stark contrast to most of everything I’ve seen lately. I might just cancel other plans this weekend to see it again.

C-Print

Carrasco och dansarna förmedlar något eget.

SvD

Rytmen skapar ett flöde, ett smittsamt groove som om de rörde sig i trance, nästan av tvång.

SvD

”Burn baby burn” är den skimrande avslutande delen på Mari Carrascos groovetrilogi.

DN

Här kombineras 60-talseleganta stråkar med renodlade trumrytmer och basgångar som känns i hela kroppen

DN

En hedonistisk fyllefest möter discoglamour

Västerbottenskuriren