Ice Hot Illustration 1500px 00112

Med 130 sökande från det svenska fältet valdes fem koreografer ut att presentera under dagarna i Oslo. Ytterligare tre svenska namn finns bland More More More-presentationerna.
Ice Hot-plattformarna lockar ett stort antal yrkesverksamma från alla kontinenter. Hundratals internationella gäster samt nordiska konstnärer och konstnärliga ledare kommer för att se mer än tjugo liveföreställningar och femton ”More More More”-pitchpresentationer, samt delta i flera seminarier under plattformsdagarna. Målet för Ice Hot Nordic Dance-partners är att öka möjligheterna för internationella turnéer, arbetsmöjligheter och samverkan för nordiska konstnärer.

Juryn bestod av tio personer där respektive partnerland fanns representerat. Från Sverige fanns Johannes Öhman, Dansens Hus Stockholm, och Erik Linghede, koreograf, med. Alla har samma röstvärde och inget veto existerar, utan det enda som kan påverka urvalet är om de tekniska förutsättningarna gör att en produktion kan eller inte kan genomföras. Vidare, i samband med opencall och inför det slutgiltiga jurymötet engagerar respektive land en nationell extern jury, som för Sverige i år var Karina Sarkissova, Ninos Josef och Nassim Beki.

Föreställningar från Sverige:

Adam Seid Tahir and Amina Seid Tahir: several attempts at braiding my way home
AFIA: Yebo Yes!
Jefta van Dinther: Unearth
Lydia Östberg Diakite and BamBam Frost: immortal summit
Philip Berlin: Le Scénario
More More More!-presentationer:
Alma Söderberg: Group Piece (No title) (2024) / New Old (2023)
Niki Tsappos: Raised on Rhythm / Head Peace
Zoe Poluch – Hanako Hoshimi-Caines – Elisa Harkins: Radio III / ᎦᏬᏂᏍᎩ KT

ICE HOT DANCE PLATTFORM

Den första Ice Hot-plattformen arrangerades i Stockholm, Sverige år 2010 som ett pilotprojekt, och därefter i Helsingfors, Finland år 2012, i Oslo, Norge år 2014, i Köpenhamn, Danmark år 2016 och i Reykjavik, Island år 2018. Ice Hot Helsinki 2022 inleder en ny cykel av plattformar som turnerar i alla nordiska länder. År 2024 arrangeras Ice Hot i Oslo.
Ice Hot Nordic Dance är ett samarbetsnätverk av partnerorganisationer i fem nordiska länder: Dance Info Finland, Dansehallerne (Danmark), Dansens Hus Oslo (Norge), Dansens Hus Stockholm (Sverige) och Performing Arts Centre Iceland.

Observera att detta är ett branschevenemang för professionella dansare och yrkesverksamma inom dans: registrering på plats är begränsad till presentatörer, programmerare och andra yrkesverksamma som presenterar.