Claire Parson

Claire Parsons har ett lekfullt och elegant rörelsespråk som skapar komik och väcker känslor och stämningar. Hon har tidigare koreograferat för opera och teater men sedan 2006 skapar hon främst föreställningar för en ung publik.
2013 etablerade Claire Parsons sitt egna kompani. Sedan dess gör kompaniet 1-2 nya föreställningar varje år som visas både i Sverige och internationellt.

2014 fick Claire Parsons Stockholms stads kulturstipendium och 2015 Svenska Teaterkritikernas Danspris för sitt arbete med att förnya danskonsten för ung publik. 2016 fick Claire Parsons som första koreograf som gör scenkonst för ung publik Konstnärsnämndens tio-åriga arbetsstipendium. Med finurlighet och elegans skapar hon lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet i föreställningar som skapar angelägna berättelser för publik världen över. 2018 fick hon Stockholms stads Cullbergpris på 100.000 kronor för att ha förnyat scenkonsten för ung publik.

MER CLAIRE PARSONS

Danspodden Isadora

Claire Parsons berättar om hur man bemöter barn och unga med dans samt hur man får barn att gilla upplevelsen så till den milda grad att de nästan svimmar. Och vad får hon med sig för tankar och inspiration  till sitt skapande?

Lyssna här

Danspodden Isadora

Hur är det att göra dans för riktigt små barn och hur fångar man deras uppmärksamhet och väcker intresse? Hör Claire Parsons berätta om sitt arbete.

Lyssna här

ad