Hela säsongens program

KÖP

16 OKT 2015

JEANETTE LANGERT
JEAN

Fröken Julie hör till en av de mest spelade Strindberg-pjäserna i världen och fortsätter att beröra människor med ämnen som klass, kön, makt och sexualitet. Med sitt formstarka och strama språk som sjuder av kontrollerad energi har koreografen Jeanette Langert vridit och vänt på pjäsens tematik i två tidigare dansverk. Nu har turen kommit till betjänten Jean.

”Ikväll är fröken Julie galen igen, komplett galen!” Öppningsrepliken i August Strindbergs klassiska verk har inspirerat Jeanette Langert som har gjort sig känd för sin kompromisslösa stil och säregna minimalistiska uttryck.

I Jean sätter hon den manliga rollen och kroppen under lupp. Utgångspunkten är tre dansare som förhåller sig till karaktären Jean. Dansarnas kroppar är ömsom kantiga, ömsom mjuka och rörelserna perfekt utmejslade in i minsta detalj. Jean har skapats som en nationell samproduktion och kommer att turnera genom Dansnät Sverige.

Jeanette Langert har hyllats för sina formstarka dansverk. Hennes senaste verk på Dansens Hus, Våroffer fick publiken att ge stående ovationer och i december 2014 vann den Scenkonstguidens pris i kategorin ”Årets Katharsis”.

Efter föreställningen är det eftersnack mellan koreografen Jeanette Langert och dramaturg Bodil Persson.

Gratis i samband med föreställningen: En kväll om makt, disciplin och maskulinitet på LO-borgen 14, 15 okt kl 19
I samband med Jean arrangerar vi en spännande kväll där du får uppleva koreografiska nedslag av Jeanette Langert och samtal med två av Sveriges främsta teoretiker; Edda Manga den 14 oktober och Sven-Olov Wallenstein den 15 oktober. Läs mer

KÖP

Biljetter

FÖRESTÄLLNINGEN VISAS PÅ

Stora scen

Samtal och koreografiska nedslag

LO-borgen

  • ” Jean är symfoniskt vacker med hög spänning rakt igenom ”

    västerbottens Kuriren

  • ”Det är skulpturalt, stiliserat och ytterst stringent när Jeanette Langert avkläder maskulinitetens alla ansikten.”

    Norrbottens Kuriren

Eftersnack 16 oktober

Stanna kvar efter föreställningen och lyssna till dramaturgen Bodil Persson tillsammans med koreograf Jeanette Langert

En kväll om makt, disciplin och maskulinitet 14, 15 okt kl 19

Välkommen till en helkväll på LO-borgen där du får uppleva koreografiska nedslag av Jeanette Langert och samtal med två av Sveriges främsta teoretiker; Edda Manga och Sven-Olov Wallenstein

MEDVERKANDE

Koreografi Jeanette Langert
Dansare Dan Langeborg, Jimmie Larsson, Timo Nieminen
Ljusdesign Johan Sundén
Tekniker Imre Zsibrik
Projektledare Katja Seitajoki
Foto Anna Hult

Jean turnerar inom Dansnät Sverige och är Dansnät Sveriges nationella samproduktion med stöd av Kulturrådet och PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

kulturradet_logo

Dansnat formanstakare-kulturstiftelsen

Hela säsongens program