Ice Hot Illustration 1500px 00177

ICE HOT arrangeras som ett samarbet mellan fem nordiska dansorganisationer: Dansens Hus Stockholm, Dansehallerne i Köpenhammn, Performing Arts Center Iceland, Dansens Hus Oslo och Cirkus and dance info Finland. Plattformen riktar sig till presentatörer, programmerare och dansbransch från hela världen. Målet är att fler nordiska, koreografer, produktioner och kompanier ska få en möjlighet att turnera internationellt, och vara en plats där dansfältet kan mötas och dela idéer.

Sedan ICE HOT startade 2010 har cirka 2000 internationella gäster besökt festivalen för att ta del av 140 produktioner av 230 kompanier och koreografer. Och intresset bara ökar; i årets upplaga i Oslo fick många placeras på väntelista. Idag räknas ICE HOT som en av Europas största plattformar för samtida dans. På programmet i år står 40 olika dansföreställningar, flertalet seminarier, workshops och pitchar. Under 4 dagar samlas programläggare för samtida dans från hela världen för att introduceras till  koreografer och dansare från Sverige, Finland, Danmark, Norge och Island.

Den allra första ICE HOT genomfördes 2010 i Stockholm, och har därefter arrangerats i Danmark, Norge, Finland, och Island.

– Det ska bli underbart att återigen få arrangera plattformen i Stockholm. Vi ser fram emot att få välkomna nordiska, och internationella gäster från hela dansvärlden till vårt hus, säger Johannes Öhman, teaterchef och konstnärlig ledare för Dansens Hus.

Programmet kommer att arrangeras i samarbete med flera scener runtom i Stockholm.
Exakta datum för när ICE HOT 2026 genomförs är ännu inte bestämt.

Läs mer på https://www.icehotnordicdance.com/.