Biljetter

26 okt

20:00

27 okt

20:00

Under säsongens andra Late Night är det dags för dansaren Shirley Harthey Ubilla att debutera som koreograf.  I höstas visade hon en work in progress i vår studio kring lesbiskhet och vithet och har nu tagit temat vidare till sitt första soloverk.

I Abject of Desire porträtteras ett agentskap som ständigt förhåller sig till motsägelsefulla processer. Genom att göra en annanhet vill Shirley Harthey Ubilla styra voyeurens blick som här blir spegeln av subjektet.  I strävan efter ägandet av jaget förkroppsligas det köttsliga begäret genom förlängningar och förskjutningar av det annars avskydda.

Kvällens upplägg

20:00 Abject of Desire
ca. 21.00 Mingel
ca 21.15 Andria Nyberg Forshage
ca 21.45 Butcherqueen

Om koreografen

Shirley Harthey Ubilla

Shirleys är verksam i Stockholm där hon arbetar som performer och frilansande koreograf. Hennes arbete går att definieras utifrån två utgångspunkter: en som tar avstamp i streetdance som genre och dess tradition och den andra som rör sig från en teoretisk, samtida performativ inriktning.
Hon är en av medlemmarna i dans och performancegruppen JUCK och under våren 2017 arbetade hon med Marina Abramović och fick göra verken Freeing series Art must be beautiful, Artist must be beautiful på Moderna Museet i Stockholm. Hösten 2018 är Shirley är aktuell med sitt första soloverk som kommer att sin premiär på Dansens hus. I detta verk riktas fokus på frågor rörande lesbiskhet och vithet.

Shirleys konstnärskap genomsyras av frågor rörande genus, vithet, feminism och intersektionalitet.

Andria Nyberg Forshage

Andria har skorpionen som ascendant och en master i estetik, On sublimity and the excessive object in trans women’s contemporary writing. Hon har nyligen publicerat poesi i Datableed zine och Two thirds north och föreläst om blivande, det feminina sublima och omöjlighetens mindre skrivande på den internationella konferensen för transstudier på University of Arizona, om askans dubbla affirmering och lesbisk deproduktion på workshops för queer death studies på Linköpings universitet, och om nekropolitik och att återantända det aktiva i aktivism på konferensen för transstudier på Karlstads universitet. Hon spelar bas i det antifascistiska, cyborgfeministiska black metal-bandet Offer.

Butcherqueen

Butcherqueen utforskar sina erfarenheter av att leva i ett mellanförskap genom performance, textila kostymer, rum och installation.

Om performancet: Butcherqueen is a hybrid Living on earth, in a sacrificing way trying to find its place in society through the ayahuasca dream

Biljetter

Dela event: