Välkommen till en lekfull dansfest där tre performers och en DJ bjuder upp till den iranska dansformen baba karam på Sergels torg.

Biljetter

Spelas på

Sergels torg

Föreställningslängd

45 minuter

19 aug

17:00

Ingen kostnad, inga biljetter

20 aug

17:00

Ingen kostnad, inga biljetter

Obs! Ingen kostnad eller biljetter, föreställningen sker på Sergels torg.

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian the summer sneak peak är en förtrolig inbjudan till dig som publik att dansa in i gemenskapen! Med västasiatisk klubbmusik och persisk berättartradition skapas en färgsprakande föreställning med kraft att förändra.

Inspirerad av iranska familjefester och med en touch av Bollywood, vävs musik och dans samman med personliga anekdoter. Med ömsint varsamhet avhandlas dansminnen och berättelser om förbjudna begär och identiteter.

Baba Karam 1_Photo Nemo Stocklassa Hinders
Foto: Nemo Stocklassa Hinders

Konstgruppen Ful

Ful är en queerfeministisk konstgrupp, som genom intersektionell förståelse skapar performances, scenkonst och utställningar. Dessutom curerar de samtal och möten likväl som publikationer.

Ful grundades 2008 och består av konstnärer och aktivister vars konst har queerfeministiska idéer och tankar, dekoloniala praktiker och postkolonial estetik som grund.

Ful har jobbat både i Sverige och internationellt och har uppmärksammats för föreställningar som Europa Europa och Mödrars Manifest.

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian produceras av Ful i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival/Stora Teatern, MDT – Stockholm och Rani Nair production med finansiellt stöd av EU- nätverket Be SpectACTive, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholms stads kulturförvaltning, Region Skåne, Lunds kommun och Stenkrossen Maxi-stöd.

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige hösten 2023. De två föreställningarna på Sergels torg är ett samarbete med Parkteatern och På Sergels torg.

Biljetter

Dela event: