Biljetter

4 nov

19:00

5 nov

19:00

Tio palestinska dansare, med bakgrund inom allt från hiphop till balett, kastar sig ut i en dans som exploderar av rörelse, leende och glädje. De tänker inte sluta… Dansen i Badke går från feststämning till klaustrofobisk utmattning – och tillbaka igen. Föreställningens titel är en medveten tvist av namnet på den populära arabiska folkdansen dabke som dansas vid festligheter i Libanon, Jordanien, Irak, Syrien och Palestina. Förbered dig på ett högt danstempo och en smittande lust att röra på kroppen.

Ensemblen i Badke visar oss en spännande kompott av glädje, och en önskan att vara en del av en komplex värld. Sida vid sida med glädjen står dock den andra delen av verkligheten med våld och ockupation. I slutändan segrar dock tanken: vi kommer att dansa tills vi kollapsar. Les Ballets C de la B bjuder på fullt ös med lekfull akrobatik, hiphop, capoeira och manlig magdans.

Verket är skapat av dansarna tillsammans med koreograferna i belgiska kompaniet les ballets C de la B; Koen Augustijnen, Rosalba Torres Guerrero, (som även dansar i kompaniet Rosas) och dramaturgen Hildegard De Vuyst.

Badke går på turné med Dansnät Sverige och spelas efter Stockholm också i Malmö 8/11, Göteborg 10/11, Kungsbacka 11/11, Jönköping 13/11, Västerås 15/11, Karlskrona 17/11 och Umeå 19/11.

Biljetter

Dela event: