Biljetter

29 aug

19:00

30 aug

19:00

Efter succéföreställningarna Urban Ballet och kommande Rage är nu Cie Rêvolution tillbaka på Dansens Hus för tredje gången med en exklusiv förhandsvisning av sitt nya verk Bliss.

Med Bliss erbjuder Cie Rêvolution en ny mötesplats där hiphopen hittar tillbaka till sin ursprungliga kärna. Det blir en djupdykning i en utlevande och extravagant klubbkultur där stilar som voguing, house och hiphop möts. Den elektroniskt pumpande musiken löper som en brygga mellan jakten på upplevelser och en vision av en förnyad och dynamisk dans som är minst lika mycket ett kulturellt och socialt fenomen som ett musikaliskt.

Utopi och eufori är ledord på den här resan där vi färdas mellan olika tider och stilar, men där det viktigaste är att vara i nuet. Släpp taget och låt dig dras i den smittsamma energin!

Om Cie Rêvolution

Sedan starten 1991 har det franska hiphopkompaniet Cie Rêvolution utforskat rörelser och ifrågasatt invanda stilar. De har skapat hybridformer som går utanför det konventionella. De är ett tungt namn inom hiphop som scenkonst och en av genrens verkliga förnyare. Namnet består av orden ”rêve” (dröm) och ”évolution”. Bland tidigare produktioner Soli (2005), Urban Ballet (2008) och Clash (2009) och har turnerat i hela världen.

Sedan 2002 driver de skolan Cie Rêvolution Vocational Centre för hiphopdansare.

Om Anthony Egéa

Anthony Egéa har en bakgrund i balett, jazz och modern dans och har studerat hos bland annat Alvin Ailey Dance Theater och Rosella Hightower-skolan i Cannes. Han upptäckte hiphopen 1984, och 1991 grundade han Cie Rêvolution där

han än idag är koreograf och konstnärlig ledare. Egéa har också skapat verk för

Opéra National de Bordeaux och Beijing Dance Theater.

Biljetter

Dela event: